Es prorroguen les restriccions fins a l’1 de març a la Comunitat Valenciana

Puig assegura que "queda camí per a recórrer i eixir de la zona crítica"

Arranquen les noves mesures amb el tancament perimetral els caps de setmana
Control policial en els accessos d’Alcoi | Arxiu

Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana, ha anunciat la pròrroga de les restriccions per coronavirus en la Comunitat Valenciana fins al pròxim 1 de març. Encara que s’haja reduït la incidència del coronavirus en un 41%, Puig assegura que “queda camí per a recórrer i eixir de la zona crítica” i afig que “estem en la meitat del pic” en aconseguir que “les altes tripliquen als nous casos en l’última setmana”. A més, el cap del Consell ha admés que “són decisions difícils” però que assenyala que “l’esforç col·lectiu ha tingut una millora col·lectiva, tots estem salvant vides junt”.

Recordar que les mesures restrictives que estaven vigents fins al 15 de febrer es prorroga fins a l’1 de març. Consulta totes les mesures punxant ací.

  • Es prorroga la restricció d’entrada i eixida de persones del territori de la Comunitat Valenciana.
  • Es limita, durant els caps de setmana i festius (des de les 15 hores del divendres fins a les 6 hores del dilluns, i des de les 15 hores dels dies festius fins a les 6 hores de l’endemà al festiu) l’entrada i eixida en els municipis amb una població superior a 50.000 habitants: Alacant, Alcoi, Benidorm, Castelló de la Plana, Elda-Petrer, Elx, Gandia, Orihuela, Paterna, Sagunt, Torrent, Torrevieja, Sant Vicent del Raspeig, València, Vila-real.
  • Es limita a un màxim de 2 persones les trobades familiars i socials en espais d’ús públic, tant tancats com l’aire lliure, excepte persones convivents.
  • Es limita al mateix nucli o grup de convivència les reunions familiars i socials en domicilis i espais d’ús privat, tant en interior com en l’exterior.
  • Les persones de sis anys d’ara en avant estan obligades a l’ús de la màscara en tot moment en la via pública, en espais a l’aire lliure i en espais tancats d’ús públic o oberts al públic.
  • L’ús de la màscara serà expressament obligatori durant la pràctica d’activitat física o esport dins dels nuclis urbans i en els espais a l’aire lliure, en horari de 10.00 hores fins a les 19 hores.
  • En els locals comercials i les superfícies comercials l’activitat dels quals siga la venda de productes i articles no es podrà vendre a partir de les 18 hores, excepte els considerats essencials.
  • Limitació de circulació de persones en horari nocturn, des de les 22 fins a la 6h.

DADES COVID EN LA C.VALENCIANA

Les dades continuen disminuint però en l’actualització d’ahir, Sanitat ha comunicat que els hospitals valencians tenen, actualment, 2.806 persones ingressades, d’ells 1.144 pertanyen a la província d’Alacant, 208 d’ells en l’UCI. D’acord amb les dades registrades, en aquests moments a la Comunitat Valenciana hi ha 42.031 casos actius, la qual cosa suposa un 11,36% del total de positius. A més, s’han registrat 106 defuncions per coronavirus des de l’última actualització, per la qual cosa el total de defuncions des de l’inici de la pandèmia és de 5.796 persones, 2.156 d’elles en la d’Alacant.

La dada positiva és el nombre d’altes. Des de l’última actualització s’han registrat 3.829 altes a pacients amb coronavirus, en concret, a la província d’Alacant han sigut 119.899 persones. D’altra banda, la Comunitat Valenciana ha administrat un total de 210.530 dosi de la vacuna contra el coronavirus. Per províncies, 27.935 a Castelló, 78.472 a Alacant i 104.123 a València. Un total de 91.910 persones han rebut les dues dosis de la vacuna.

Send this to a friend