Ester Vizcarra guanya el 40é Premi Enric Valor

‘Amaga’t dels drons!’ és el títol de la seua novel·la guardonada

Ester Vizcarra durant la presentació d’un dels seus llibres (Arxiu)

L’obra ‘Amaga’t dels drons!’, és la història que s’ha proclamat guanyadora de la 40 edició dels premis Enric Valor, convocats per l’Ajuntament de Picanya (València) i Edicions del Bullent. L’autora d’aquesta “novel·la distòpica sobre un futur món asèptic que convida a reflexionar sobre el tracte a les mascotes” és Ester Vizcarra, periodista que va treballar en Ciudad de Alcoy. Va nàixer a Mollet del Vallès però resideix a Alcoi des de 1977.

Aquesta història, triada entre les 24 presentades, porta al lector a l’extrem de la desconnexió de la humanitat amb la naturalesa. El jurat, format per Xelo González, Maite Monar, Pilar Puchades, Alfred Sala i Núria Sendra van decidir per majoria premiar a Ester Vizcarra, però asseguren que han trobat “una gran qualitat en les obres presentades”.

En concret, ‘Amaga’t dels drons!’ compte la història d’Aura, qui mai s’havia plantejat que poguera existir un món diferent, però un arriscat experiment per a tornar a introduir els animals de companyia, bandejats fa temps de les llars per antihigiènics i infecciosos, desperta en ella la comprensió de la injustícia que s’està cometent amb les bèsties. Una femella de tigre es converteix en la seua fidel companya i, malgrat les lleis imperants, no pot abandonar-la quan li és retirada per haver crescut massa. La protagonista tractarà de salvar-la, amb l’ajuda de personatges i d’una computadora-robot que sembla massa intel·ligent per a la seua condició.

A causa de la pandèmia, s’ha descartat fer el lliurament d’aquests premis com estava previst.

Send this to a friend