Experiència pilot formativa del Campus d’Alcoi de la UPV

La universitat espera arribar als 700 nous alumnes en la campanya de matriculació

Experiència pilot formativa del Campus d'Alcoi de la UPV
Pau Bernabeu i Miguel Jorge Reig presentant la campanya.

Amb la imminent finalització del curs lectiu, el Campus d’Alcoi de la UPV ha presentat la seua campanya de matriculació, així com diverses novetats mitjançant les quals pretén continuar creixent, d’acord amb tots els projectes que té en marxa.

D’una banda, el cap d’estudis, Miguel Jorge Reig, ha donat a conéixer que de cara al pròxim curs 2024-2025 el Campus implantarà una experiència pilot, que consisteix en un programa de formació específica que complemente el currículum tant dels alumnes diplomats del citat campus com de persones externes. El Campus d’Alcoi de la UPV és pioner en aquesta iniciativa, en la qual s’agafaran assignatures específiques de les diferents formacions que imparteix per a “ampliar els coneixements dels alumnes en eixes àrees”.

Per l’altre, i en aquest cas, ha sigut el director, Pau Bernabeu, el que ha detallat que precisament on s’ha presentat la campanya de matriculació, la Sala Multiusos de l’Edifici Carbonell, passarà a ser un laboratori. Segons el director, les obres podrien començar pròximament i aquest espai seria usat per professors i per alumnes.

Bernabeu ha indicat que existeix el compromís de la Diputació d’Alacant de disposar de 45.000 euros enguany i els pròxims, una quantia que es destinaria a maquinària per a eixe nou laboratori.

Quant a infraestructures, també ha assenyalat que ja es disposa del vistiplau per a ampliar altres 300 o 400 metres quadrats de l’edifici Viaducte a destinar per a investigació del Campus, sent aquest edifici la transició fins a disposar de Bambú com el Parc Científic de les Comarques Centrals, un projecte que tardarà entre 3 i 4 anys.

Al so de novetats d’aquest Campus, el director ha confirmat que el doble Grau en Enginyeria de tecnologia, disseny i moda tèxtil, el Grau en Intel·ligència Artificial i el Màster en Computació no estaran en marxa en el pròxim curs, ja que s’està a l’espera de la resposta de l’ANECA (Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació) a unes al·legacions, i que encara que eixa resposta arribe prompte ja no s’arribaria a temps, de manera que previsiblement, aquests estudis s’implantaran en el curs 25-26.

MATRICULACIÓ
Respecte a la pròpia matriculació, pròximament s’obriran els terminis de preinscripció per als diferents estudis que ofereix aquest Campus, el qual aspira a arribar als 700 nous alumnes, sent l’objectiu inicial 2500.

Inicialment disposa de 585 places, però gràcies a l’acord amb la UPV, aquesta xifra podria arribar fins a les 700, en cas de complir amb els requisits i que hi haja demanda.

Diversos d’eixos estudis compten amb una elevada resposta, no sols d’alumnes alcoians –que estan augmentant– com de la zona, si no que el 57% de l’estudiantat el de la resta d’Espanya i també de fora del nostre país.

Sobre el procés d’admissió, la conselleria de de Educació, Universitats i Ocupació, ha donat a conéixer aquesta setmana que les universitats públiques de la Comunitat Valenciana i els seus centres adscrits obriran el període d’admissió per al primer curs dels ensenyaments universitaris oficials de grau per al curs 2024-2025 del 17 de juny al 5 de juliol a les 14 hores.

Send this to a friend