Fi de juliol i final de les festes de La Malena en Banyeres

El municipi entra ara en un període de relaxació fins a les festes de Moros i Cristians de la Relíquia de Sant Jordi

Fi de juliol i final de les festes de La Malena en Banyeres
Fira i mercat medieval de La Malena.

El mes de juliol s’acaba i també la festa de la Malena, que des de finals de juny ha fet que Banyeres gaudisca d’una amplíssima selecció d’actes de tota classe: esportius, culturals, lúdics i religiosos. El mes d’agost que ara comença serà molt més tranquil i presentarà una serenitat que no tindrà res a veure amb el que s’ha viscut. Serà, pot ser, un temps de relaxació per a donar pas a la festa de moros i cristians de la Relíquia de Sant Jordi, que es celebrarà el primer cap de setmana de setembre.

Pot dir-se que la festa de La Malena ha eixit molt bé i que la programació ha sigut per a tots els gustos. Des de la multitudinària celebració del Dia de les Paelles fins als actes religiosos en honor de la Patrona la participació ha sigut nombrosa i destacada. En aquest temps es va fer també la fira i el mercat medieval, que tractava de recobrar la normalitat després del temps de la pandèmia. També es van fer demostracions de motociclisme, com la que va fer Emilio Zamora a l’avinguda de Gori Molina i es va fer la fireta del motor, encara que més fluixa que altres anys -pel que fa a la participació de concessionaris-.

Fi de juliol i final de les festes de La Malena en Banyeres
Processó de Santa Maria Magdalena.

El passat cap de setmana va ser també de gran intensitat. Es va fer l’Ofrena de Flors a la Patrona, el Trasllat de la Santa, la Missa Major i la Processó de Santa Maria Magdalena. Un dels plats forts estava previst dissabte amb el tradicional correfoc de la Colla de Dimonis de la Quarantamaula. Lamentablement, al final va haver de suspendre’s a causa de la situació d’alerta pel risc d’incendis. No obstant s’ha dit que es farà al mes d’octubre, coincidint amb les celebracions del dia de la Comunitat Valenciana.

Sí que es va poder fer la revetla, amb participació de desenes de centenars de persones. Finalment, els actes de La Malena d’enguany van acabar amb l’Homenatge als Majors, amb la representació d’un sainet i la realització de balls folklòrics a càrrec del grup Aires de Mariola.

Send this to a friend