Finalitzen els treballs d’eliminació d’amiant a Rodes

S'han retirat 1100 m² de cobertes i façanes, així com 80 metres de baixants

Finalitzen els treballs d'eliminació d'amiant a Rodes
S’ha estat treballant durant un mes en la retirada d’amiant.

Aquesta setmana està previst que finalitze la retirada de l’amiant en l’antiga illa de Rodes, un tractament de residus previ als treballs de rehabilitació del complex industrial que s’estan duent a terme per a convertir-lo en parc tecnològic-sociocultural.

L’actuació, coordinada des del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi, ha sigut encarregada a l’empresa Esdal S.L, que ha estat treballant en tot el recinte durant un mes, aproximadament. Finalment, s’han retirat 1.100 m² de cobertes i façanes, així com 80 metres de baixants d’asbest.

Una vegada finalitzada aquesta actuació, pressupostada en 15.853,49 euros, es reprendran les labors de rehabilitació que està duent a terme l’UTE de Víctor Tormo i Eladio Silvestre.

La rehabilitació i posada en valor de Rodes com a parc tecnològic-sociocultural és un dels projectes insígnia de la EDUSI-Alcoidemà i suposarà una inversió de set milions d’euros, cofinançats al 50% per la Unió Europea, a través del Fons de Desenvolupament Regional (Fons FEDER). La Generalitat Valenciana aportarà un altre 37% (2,6 milions d’euros) i l’Ajuntament d’Alcoi correrà amb el 13% restant (900.000 euros).

Send this to a friend