Hermann, un curtmetratge que està donant la volta al món

Hermann Schreiber és un alemany de huitanta anys que resideix amb la seua esposa Teresa Domínguez a Vigo. Tamara Sayar, la seua infermera, motivava a aquest home amb Alzheimer a tocar l’harmònica cada vesprada durant l’aplaudiment de les 20 hores dedicat als sanitaris, un acte que animava al protagonista d’aquesta història a eixir al balcó per a omplir-se dels aplaudiments de totes les persones que vivien al costat d’ell.

Aquesta història de superació i motivació va arribar a l’ànima de moltes persones després que la seua cuidadora difonguera diversos vídeos per les xarxes. Una d’aqueixes persones va ser l’alcoià Bor Arroyo, fundador de 23Lunes, al costat del seu company i soci Jordi García.

Davant aquest vídeo, que els va commoure, i una situació econòmica molt complicada, tant Bor, director d’art, com Jordi, director del curt, van decidir crear ‘Hermann’. Arroyo recorda la primera vegada que va veure el vídeo viral d’Hermann. Compte que va ser durant el confinament, quan el seu soci Jordi García, li va dir al voltant de les 11 del matí. “Li havia costat adormir-se donant-li tornades a la idea de fer un curtmetratge sobre aquesta història, per l’impacte que havia tingut en ell la nit anterior”, argumenta l’alcoià.

El curtmetratge de poc més de dos minuts, mostra tot allò que Hermann pot recordar gràcies a la música. La il·lusió per tornar a tocar l’ha ajudat a combatre l’Alzheimer per unes setmanes, recordant així les cançons que solia interpretar.

En tan sols una setmana, després de ser llançat el 16 de juny, la història d’Hermann convertida en curt ha fet la volta al món amb més de 2 milions de visites. “Hermann ha fos el cor de tota la premsa espanyola, ha aparegut en totes les televisions, ràdios, diaris, revistes i mitjans en línia que pugues imaginar”, explica Bor entusiasmat i afig que ara està arribant amb força a Llatinoamèrica: “hem tingut impactes i entrades en directe en programes de TV, i des d’on ens arriba un acolliment espectacular. Igual a Itàlia i en altres països d’Europa”.

ART O ERTE

Amb el lema ‘Per amor a l’art i no per amor al ERTE’, aquest empresari de l’animació va apostar per la idea de traslladar aqueixa història a un curtmetratge fent que la seua petita empresa de 16 treballadors continuaren treballant durant el confinament, esquivant així el fet d’haver de realitzar un ERTE.

“Teníem dues opcions, anar-nos-en cap al costat del Erte, la qual cosa significava deixar amb aquesta incertesa a les persones que tant d’esforç ens havia costat reunir al llarg dels anys, o apostar-ho tot, mantenir la il·lusió i conservar al complet a les 16 persones que formem 23Lunes”, explica Bor Arroyo.

I així entre la incertesa, la il·lusió i les xicotetes alegries, l’ànim de l’equip canviava, unint-los i afrontant els problemes que sorgien dia a dia.

Bor conta que amb el temps les conferències van passar a ser xarrades, va haver-hi riures i nervis, però que al final, a poc a poc, “les coses van anar succeint, la distància va desaparéixer i aquesta història pla rere pla es va anar completant”, recorda l’empresari.

El curtmetratge, creat sense ànim de lucre per aquest estudi d’animació, és un homenatge a tots els professionals que ho han donat tot durant aquests mesos tan durs d’aquest 2020. Sanitaris, científics, professionals de residències i totes les persones que en general han cuidat d’altres persones durant aquest confinament i per això han volgut donar-los les gràcies.

Una història que ha arribat a totes les pantalles gràcies al treball de professionals de l’animació, la producció, creatius, músics i actors de doblatge. Dos mesos i mig de teletreball han bastat per a aconseguir aquest projecte tan humà. “Hermann s’expandeix, commovent i omplint de tendresa a mig món. I nosaltres feliços per això, perquè va ser creat per a això”, finalitza Bor.

Send this to a friend