Hui torna l’Olleta, amb vigilància i control d’aforament per càmeres

El concurs es desenvolupa en la Glorieta, i s'espera conéixer el guanyador a partir de les 14'30 hores

Hui torna l'Olleta, amb vigilància i control d'aforament per càmeres
Imatge de l’últim concurs d’Olleta celebrat a Alcoi per Mig Any. | ARXIU

El Mig Any que s’està celebrant a Alcoi des de principis del mes d’octubre és una mostra que la ‘nova normalitat’ ja és ací i amb ella, s’estan recuperant esdeveniments i activitats que, l’any passat no es van poder dur a terme per la Covid-19.

Malgrat que la programació segueix lleugerament marcada –encara que no al mateix nivell que fa 12 mesos– per la pandèmia i per algunes de les mesures sanitàries que ja formen part del nostre dia a dia com l’ús de la mascareta, la distància interpersonal o el gel per a desinfectar-nos les mans, s’assembla bastant a la que cada any s’organitza des de l’Associació de Sant Jordi (ASJ). De fet, el concurs d’Olleta que ha de celebrar-se hui en la Glorieta és un exemple d’això, i que torna després que l’any passat fóra impossible realitzar-ho, i la programació de Mig Any estiguera principalment centrada en actes culturals, que també es van veure supeditats a l’increment de la incidència que s’estava produint en aqueix moment, i amb ell, de les restriccions sanitàries i socials.

Com bé s’ha assenyalat, la pandèmia continua present, de manera que aquest concurs tampoc es desenvoluparà en les seues condicions habituals, i és que, l’aforament estarà controlat per càmares i també es preveu que hi haja vigilància en les entrades.

Segons explica el president de l’ASJ, Juan José Olcina, tant els festers com el públic en general podran accedir a la Glorieta, però les zones destinades a cada filà estaran limitades, previsiblement, a 10 festers, la mateixa quantitat de persones que les estipulades per taula en el sector de l’hostaleria.

Així mateix, no es podrà consumir dempeus i s’ha retallat l’horari, segons apunta l’edil de Festes, Carol Ortiz, de manera que si bé es coneixerà la filà guanyadora de la millor olleta a les 14’30 hores, al voltant de mitja hora després es tancarà aquesta instal·lació. Una altra de les mesures, és que s’ha estipulat un responsable Covid en cada filà, segons apunta la regidora.

Indicar que el lliurament dels ingredients es produirà a les 10 hores.

Una altra diferència destacada és que aquesta nit no hi haurà entradetes, i a la vesprada no hi ha res més programat per part de l’ASJ, havent d’esperar al divendres de la setmana que ve per a tornar a gaudir d’un altre acte de Mig Any.

Send this to a friend