Imminent actuació en el clavegueram de Batoi

La nova connexió evitarà les males olors en zones d'habitatge

Imminent actuació en el clavegueram de Batoi
Vista general del barri de Batoi. | ARXIU

El projecte de les obres de millora del clavegueram del barri de Batoi ha rebut vistiplau després de la seua aprovació per part de la Junta de Govern, que ha donat pas a la formalització del contracte, sent aquest l’última baula abans que comence aquesta actuació tan reclamada, i que suposarà la finalització de les males olors en el barri, i que tantes queixes ha suposat per part dels veïns.

Indicar que, l’obra consisteix a connectar directament el polígon del Castellar amb els col·lectors del riu pel carrer Sotarroni, evitant d’aquesta manera el pas d’aquestes conduccions per tot el barri.

Recordar que actualment, quan les aigües eren depurades, s’abocaven al clavegueram del barri. Amb aquesta intervenció, no hi haurà cap connexió amb els habitatges particulars, amb la qual cosa, s’evitaran olors en els citats habitatges.

Així mateix, es monitorarà la qualitat d’aqueixes aigües en l’eixida del polígon per a evitar que alguns residus superen els paràmetres permesos en algunes activitats.

La inversió d’aquesta actuació ascendeix a un total de 273.112 euros. Aquest projecte compta amb una subvenció de l’IVACE, que sufraga el 53,51% de l’import, sent l’Ajuntament d’Alcoi l’encarregat de cobrir el 46,49% restant.

El termini d’execució de les obres és de 4 mesos, a comptar des de la data de la signatura de l’acta de comprovació del replanteig, que va tindre lloc fa dues setmanes.

D’altra banda, aquesta intervenció comptarà amb un any de garantia a partir de la recepció de les obres.

“Aquesta actuació no sols repercutirà en el polígon, sinó que també millorarà la qualitat de vida del veïnat de Batoi ja que s’evitaran les olors que a vegades podien haver-hi en el barri. Era una necessitat molt demanda que d’ací a poc temps estarà finalitzada”, apunta l’edil d’Obres i Serveis, Jordi Martínez.

Send this to a friend