Inaugurada la XVIII Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi de la UPV

Les activitats continuen durant aquests dies, fins divendres que ve 26

Inaugurada la XVIII Setmana de la Ciència del Campus d'Alcoi de la UPV
Adela Cortina, catedràtica d’Ètica i Filosofia Política, va impartir la conferència inaugural.

La Sala d’actes de l’IVAM CADA Alcoi va acollir ahir la inauguració de la XVIII Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV). Després de la inauguració presidida per José E. Capella, rector de la UPV, va impartir la seua conferència Adela Cortina, catedràtica d’Ètica i Filosofia Política. El títol de la conferència va ser ‘Construir una democràcia autèntica: Ètica i Política’. La principal novetat d’aquesta edició és que totes les activitats són presencials.

La Setmana de la Ciència continua fins al 26 de novembre amb diferents conferències i activitats. L’etiqueta oficial de l’esdeveniment és #SCAlcoi21. Les inscripcions són totalment gratuïtes en la web oficial semanaciencia.alcoy.upv.es

José E. Capella va inaugurar aquest esdeveniment, destacant que “som una universitat de referència en la creació de coneixement”. A més, “som un referent del màxim nivell com a universitat que aposta per la transferència de coneixement i tecnologia a la societat”.

Per la seua part el director del Campus d’Alcoi, Pau Bernabeu, durant la seua intervenció ha assegurat que “la Setmana de la Ciència vol conscienciar del respecte a la ciència com a valor de progrés i no ser utilitzada per a l’especulació i la dominació”. A més, “tots som quasi científics, tots observem, però ens falta moltes vegades raonament. La velocitat del dia a dia, ens fa no reflexionar sobre allò que veiem”.

En representació de la Càtedra ‘Alcoi Ciutat del Coneixement’, ha sigut present el regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Alcoi, Jordi Silvestre, qui va destacar que “és molt important la divulgació i que els científics compartisquen els seus coneixements i descobriments, que els puguen acostar al públic en general”.

La Setmana de la Ciència compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació. També col·laboren la Càtedra ‘Alcoi Ciutat del Coneixement’, signada amb l’Ajuntament d’Alcoi; l’IVAM CADA Alcoi, l’Obra Social Caixa Ontinyent, Multiscan Technologies i Data Transfer.

A la conferència inaugural impartida per Adela Cortina van assistir 180 persones amb totes les inscripcions esgotades. La ponent és catedràtica d’Ètica i Filosofia Política en la Universitat de València i membre de la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques, sent la primera dona que va ingressar en aquesta Acadèmia des de la seua fundació en 1857.

La ponència ‘Construir una democràcia autèntica: Ètica i Política’ va tractar diversos assumptes, com que el fracàs de l’economia vigent és palmari. Persisteixen la fam, la pobresa i l’exclusió, encara que hi ha mitjans més que suficients per a erradicar-les. Però també és evident la insatisfacció que produeix l’actual funcionament de les democràcies, perquè ni estan al servei de totes les persones ni els ciutadans se senten protagonistes de la vida política.

PRÒXIMES ACTIVITATS
Les activitats es desenvoluparan fins al 26 de novembre amb inscripció gratuïta

  • Dimarts 16: ‘Una anomenada al futur’ amb José Francisco Monserrat
  • Dimecres 17: Què fa un científic en el supermercat’ amb José Manuel López Nicolás
  • Dijous 18: Acceleradors de Partícules per a un món accelerat’ amb Juan Fuster Verdú
  • Dissabte 20: Visita guiada ‘Un viatge cap endarrere en el temps – La Cova de l’Or de Beniarrés’ amb Jorge A. Soler Díaz
  • Dilluns 22: Monòlegs Científics amb els participants de Famelab.
  • Dimarts 23: ‘La sorprenent història genètica dels europeus’ amb Conrado Martínez
  • Dimecres 24: ‘Sabors de l’Antiguitat’ amb Kiko Moya i Ignasi Grau en el Restaurant L’Escaleta
  • Dijous 25:  ‘20 anys de ciència i divulgació: Una mirada de context per a entendre el present i intuir el futur’ amb Pere Estupinyà
  • Divendres 26: ‘El cervell humà i la força del llenguatge’ amb Manuel Martín-Loeches

Send this to a friend