Inèrcia presenta en concert ‘Magnetismes’

El llançament de l'últim disc dels banyerenses va coincidir amb l'estat d'alarma

La banda va oferir un repertori en manera acústica comptant amb col·laboracions de músics locals.

Inèrcia ha presentat el seu últim disc, ‘Magnetismes’, en un concert oferit al parc Vila Rosario de Banyeres. Sota un format totalment diferent a l’habitual, la banda banyerense va oferir un repertori en manera acústica, lluny del que té acostumat al públic, la qual cosa posa de manifest la seua capacitat d’adaptació a la nova situació que imposa la Covid-19 per a aquesta mena d’espectacles.

Actuar al seu poble els va permetre comptar amb col·laboracions com la de Bea Rico (chelo), o la de Francis Blanes (teclat). També van participar diversos músics de la Nova entre els quals van estar Noelia, Bea, Carlos i Adrián, secundats per Jordi Pérez, que va fer les adaptacions musicals. D’igual forma va haver-hi una representació de la Coral Mariola, que va interpretar diverses cançons després dels arranjaments de Miquel Payá.

Aitor, cantant del grup, referia que el llançament de ‘Magnetismes’ va coincidir amb el confinament i la “bogeria” de l’estat d’alarma. “Ens va donar de ple”, va afirmar, “perquè va coincidir en el moment en què anàvem a iniciar la presentació del disc i fer la promoció. Vam haver de cancel·lar tots els concerts previstos i va caldre recórrer a la fórmula online per a poder promocionar el treball per Internet i les xarxes socials. Va caldre adaptar-se a la nova realitat”.

‘Magnetismes’ és el resultat d’una evolució natural. “És clar que a poc a poc anem canviant. Encara que mantenim la nostra essència, el disc recull nous matisos. Influeix molt el que hàgem escoltat, perquè al final acabem recollint detalls d’altres grups. Això fa que obriguem la porta a nous estils i que al final tot acabe plasmat en el nostre treball”. Les lletres de ‘Magnetismes’ pretenen reivindicar la necessitat de construir una societat menys individualitzada i apostar per la relació i la proximitat. “És curiós, és un missatge que ens arriba en un temps de confinament, en el qual ni podíem relacionar-nos, ni reunir-nos, ni eixir al carrer. Ironies de la vida”.

Send this to a friend