Inicien la restauració de material didàctic antic de la EPSA

Un grup d’estudiants de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha començat les tasques de restauració de material didàctic antic de l’edifici del Viaducte. Fins al moment s’han inventariat al voltant de 300 peces, de les quals 75 ja estan fitxades i inventariades.

El procés de restauració, dut a terme per Beatriz Domenech, Cynthia Liñana, Delia Todolí i Jakub Zelazowski, s’inicia documentant les peces fotogràficament. Posteriorment es realitza un estudi de l’estat de conservació i després s’intervé en elles, reacondicionandoles d’acord amb les seues característiques i necessitats.

Les primeres peces que han intervingut són mostraris de fusta i metall que presentaven més danys. La intenció, no obstant això, és que, en un futur, puguen restaurar maquinària industrial de major volum.

Jorge Segura, director acadèmic del Grau en Enginyeria Mecànica, indica que el material restaurat és “didàctic cientificotècnic antic” i la seua antiguitat oscil·la “des de mitjan segle XIX i fins a 1970, aproximadament”, una època en la qual s’impartien en l’edifici ensenyaments de mestratge, batxillerat i enginyeria.

FUTUR MUSEU
La restauració d’aquestes peces és el primer pas per a creació del futur museu de la EPSA. En aquest sentit, Juan Francisco Picó, responsable de l’àrea d’Entorn i Seus Universitàries, precisa que el museu es dividirà en tres pilars que reviuran la història acadèmica del Campus, la història de persones il·lustres que han passat per la EPSA i la història dels edificis que han sigut seu de l’escola en algun moment.

Foto: Part de les encarregades del procés de restauració

Send this to a friend