Ivace+i recolza la fabricació de panells decoratius per a la construcció amb residus tèxtils reciclats

Es tracta d'un projecte en el qual el Centre Tecnològic AITEX també ha col·laborat

Ivace+i recolza la fabricació de panells decoratius per a la construcció amb residus tèxtils reciclats
La Comunitat Valenciana genera més 240.000 tones de residus tèxtils a l’any.

El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, ha visitat les instal·lacions d’Eldacorcho, empresa que està fabricant panells decoratius per a la construcció obtinguts a partir de residus tèxtils, iniciativa que ha comptat amb una subvenció de 50.000 euros en el marc de les convocatòries de l’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i).

Per a desenvolupar este projecte, l’empresa ha comptat amb l’assessorament de l’Associació d’Investigació de la Indústria Tèxtil, AITEX, entitat certificadora en matèria de sostenibilitat, per a obtindre, mitjançant l’ús de tecnologies innovadores, nous materials (compòsits) antimicrobians, fotoluminescents, aromàtics i amb propietats estètiques per a la seua aplicació en sectors com el mobiliari, decoració o interiorisme i amb possibilitat d’usar-se per al recobriment modular de parets.

Per al secretari autonòmic, este projecte “és un clar exemple de com la innovació en economia circular i la col·laboració publicoprivada permeten desenvolupar nous models de negoci que impacten de manera positiva en el medi ambient”.

Eldacorcho està dedicada des de fa més de 50 anys a la fabricació de components en suro per al calçat, i és l’única en el mercat que ha aconseguit introduir el 90 % de residu reciclat tèxtil en un únic producte, és a dir, ha aconseguit obtindre un producte final fet a base de deixalles.

El secretari autonòmic, que ha pogut observar el procés de transformació de residus tèxtils en objectes per a diferents sectors, ha destacat el “compromís de l’empresa Eldacorcho amb el planeta, la seua capacitat de reconversió” i ha reiterat el compromís del Consell amb la sostenibilitat “com a palanca de canvi que permetrà afrontar amb èxit els reptes i oportunitats de l’economia del present i del futur i que ajudarà a crear nous llocs de treball qualificats”.

La Comunitat Valenciana genera més 240.000 tones de residus tèxtils a l’any

Es calcula que aproximadament el 73 % dels materials que entren en la indústria tèxtil acaben en abocadors o incinerats.

A Europa es produïxen entre sis i huit milions de tones de residus tèxtils cada any entre roba i altres elements. Una xifra a la qual cal sumar altres 16 milions de tones generats per la indústria tèxtil purament dita.

A la Comunitat Valenciana, s’estima que entre un 7 i un 16 % dels residus arreplegats en el contenidor gris de fem domèstic són de naturalesa tèxtil. Això equival a més de 240.000 tones/any sol en la nostra zona.

Send this to a friend