Ix a exposició pública el projecte de rotonda en l’accés nord d’Alcoi

S'obri un termini de 30 dies hàbils per a consultar la documentació i presentar al·legacions

Exposició pública de la rotonda nord
Infografia del disseny de la futura rotonda.

La Direcció General de Carreteres ha publicat en el Boletín Oficial del Estado (BOE) del divendres, 20 de maig, l’anunci de sotmetiment a informació pública del ‘Projecte de construcció d’una glorieta en el km 797,250 de la carretera N‐340, reordenació d’accessos i tractament de travessia. T.M. d’Alcoi’, que donarà lloc a una rotonda en l’entrada nord de la ciutat. Aquest és el pas previ a la licitació de les obres, que tindrà lloc en el menor temps possible una vegada finalitze el termini d’exposició.

El projecte va ser aprovat inicialment el mes d’abril passat i ara s’obri un termini de 30 dies hàbils des de la publicació d’aquest anunci per a consultar la documentació, que està disponible, en dies i hores d’oficina, en la Demarcació de Carreteres de l’Estat a la Comunitat Valenciana (carrer Ballester, 39, de València), en la Unitat de Carreteres d’Alacant (plaça Muntañeta, 5, d’Alacant) i als ajuntaments d’Alcoi i Cocentaina. Així mateix, es pot consultar en línia a través del cercador de participació pública del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma). Durant aquest termini es podran presentar al·legacions i observacions al projecte.

Les obres, el pressupost estimat de les quals és de 906.101 euros, consistiran en la construcció d’una glorieta tancada que reordenarà el trànsit en la zona. A més, es dota a tot l’entorn de voreres d’un ample mínim de 1,80 metres i s’inclou un carril bici de 2 metres d’ample al llarg del contorn de la glorieta.

El finançament d’aquesta infraestructura ha sigut assumida pel Ministeri com a compensació per la cessió de la Nacional 340 i s’inclou dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, en el capítol de ‘Actuacions de millora en entorns urbans en la Xarxa de Carreteres de l’Estat’.

Tal com subratlla l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, «és una satisfacció comprovar com es materialitza un projecte tan demandat i important per a la nostra ciutat i que evidencia el compromís del Govern Central, en fer-se càrrec de sufragar el milió d’euros que costarà aproximadament aquesta nova rotonda».

Send this to a friend