Jaume Pascual rep el títol de Fill Predilecte de la Província

La institució reconeix la llarga trajectòria i la dedicació del primer edil, un càrrec que ostenta des de fa més de 43 anys

Jaume Pascual rep el títol
L’alcalde de L’Alqueria ha anunciat que no tornarà a presentar-se com a candidat.

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha entregat aquest dissabte la medalla de reconeixement com a Fill Predilecte de la Província a l’alcalde de L’Alqueria d’Asnar, Jaume Pascual, en un acte celebrat en el propi municipi, del qual és primer edil des de fa més de 43 anys, la qual cosa ho converteix en un dels més veterans de la província.

La finca El Caserio de Muro va ser l’escenari d’aquesta cerimònia a la qual també es va sumar el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, a més de diputats provincials, la corporació municipal, alcaldes de la comarca, consellers, diputats nacionals i altres càrrecs públics, així com nombrosos familiars i amics que han volgut acompanyar a Jaume Pascual en aquest dia.

“Amb aquesta distinció, des de la Diputació d’Alacant hem volgut reconéixer la llarga trajectòria de Pascual al capdavant de l’Ajuntament, els seus anys de servei públic i el seu lliurament al seu municipi i als seus veïns”, indicava Mazón durant l’acte, que va ser conduït per la vicepresidenta primera, Julia Parra, i en el qual es va projectar un vídeo sobre la figura de l’homenatjat, qui es va convertir en alcalde per primera vegada en 1979 amb tan sols 23 anys, el més jove després de la restauració de la democràcia.

Mazón va destacar del primer edil la seua capacitat de diàleg i el seu treball en la cerca d’acords polítics i, en aquest sentit, va recordar els anys en què, a la fi dels noranta, tots dos van coincidir en la Diputació, un com a diputat d’Obres i un altre com a diputat del PSOE -carregue que va ostentar Pascual entre 1995 i 2015-. “Aquella va ser una legislatura de grans acords perquè parlàvem molt i ho pactàvem tot”, ha evocat el president de la Diputació, qui va posar en valor la figura de Pascual com a “representant de la municipalitat, de la política que trepitja el carrer, de la política de la gent”.

En al·lusió a la distinció de Fill Predilecte, Mazón va apuntar en el seu discurs que Pascual “hauria d’haver sigut també distingit com a pare predilecte, perquè un pare és el que alimenta i cuida d’un fill i té un projecte per a ell i Jaume ha sigut tots aquests anys aqueix pare per a L’Alqueria d’*Asnar i per al conjunt de la província, convertint-se en un referent per a molts altres i en un exemple a seguir”.

“Gràcies a figures com la de Jaume Pascual s’ha posat en valor un municipi com a L’Alqueria d’*Asnar, una comarca i tot un territori, la qual cosa li fa creditor del títol de Fill Predilecte de la Província”, concloïa Mazón durant aquest acte institucional al qual van assistir els diputats de l’equip de govern Alejandro Morant, Javier Gutiérrez i Juan Bautista Roselló, a més de nombrosos diputats del Grup Socialista en la institució provincial encapçalats pel seu portaveu i alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

Pascual i Mazón se saluden en presència de Puig.

Per part seua, Jaume Pascual, qui va anunciar que no tornarà a presentar-se com a candidat a l’alcaldia dins de sis mesos i abandonarà la política, va agrair emocionat aquest reconeixement de la Diputació d’Alacant que, afegia, “suposa també un suport al món rural, que ha de reivindicar-se tots els dies”.

Abrigallat per més de 300 persones, entre elles representants de tots els partits polítics, el regidor assegurava sentir-se “molt content i molt agraït” i defensava el paper de la política. En aquest sentit, va voler “compartir aquest reconeixement amb tots els regidors i alcaldes del món rural que fan possible el dia a dia i la vida dels nostres pobles”.

Pascual, que va tindre paraules d’afecte feia la seua dona, els seus fills i tota la seua família pel suport rebut, també va reconéixer el treball desenvolupat pels regidors que li han acompanyat en les diferents corporacions al llarg de tots aquests anys. “Jo he sigut constant a l’hora d’envoltar-me dels millors equips a l’Ajuntament”, assenyalava sobre aquest tema.

Finalment, el president de la Generalitat elogiava la labor de Pascual com a representant «de tots aquells que posen l’interés general per damunt del particular o partidista», alhora que reivindicava la política com una manera de fer avançar la societat. A més, remarcava que «necessitem un territori equilibrat», en referència a la despoblació com un efecte global i per això «és més necessari que mai que els pobles estiguen vius».

Pascual va estar abrigallat en el seu homenatge per més de 300 persones.

Send this to a friend