Javier Ventoso triomfa al món de l’estilisme

A l’últim any ha guanyat un total de set premis nacionals de gran prestigi

Javier Ventoso triomfa al món de l’estilisme
Javier Ventoso en una de les seues sessions de treball.

Amb 18 anys Javier Ventoso va decidir dedicar-se al món de l’estilisme, i en 2003 va muntar la seua perruqueria, en la qual continua treballant actualment. A més a més, també ha estat treballant durant la seua carrera professional en l’elaboració de l’estilisme de gogós. Al principi no va pensar dedicar-se a la moda, però a poc a poc va descobrir que havia nascut per a ser estilista: “M’agrada moltíssim el meu treball i crec que soc una persona afortunada per això”, confessa Ventoso.

Fa huit anys va decidir presentar-se als Premis Figaro, entitat de la qual és membre, i durant aquest temps va continuar intentant fer-se un lloc en aquest tipus de certàmens. A partir de juny de 2022, va començar a brillar i en menys d’un any ha aconseguit ja set premis de diferents concursos de prestigi a nivell nacional. “El que faig és presentar una col·lecció de moda, ja siga masculina, femenina o d’avantguarda, i la presente. Aleshores després t’han de seleccionar com a finalista, i seguidament ja trien un guanyador”, explica Ventoso.

En aquestes col·leccions que treballa per a portar-les als certàmens, l’estilista elabora el maquillatge, la perruqueria, i el vestuari dels seus models seguint les tendències: “Pense la imatge global de la col·lecció, que tota gira entorn d’una idea, i es desenvolupen quatre estilismes diferents, seguint eixa idea”.

Gràcies al seu treball en 2022 va guanyar tres premis Vanila Awards, i un premi Soy Barbudo, i en aquest 2023 ja ha aconseguit, un Premi Picasso, i dos premis Trend Hair.

Fer-se amb aquests reconeixements fa que Javier Ventoso tinga més visibilitat a les xarxes socials, i inclús, eixir en les revistes més importants del sector. I, fins i tot, ha arribat a ser portada: “Arribar a ser la portada d’una revista d’aquest tipus és molt complicat, i per exemple, en la revista ‘Tocado’, hem sigut portada gràcies a una imatge nostra”.

No sols utilitza l’estilisme per als concursos, al seu saló també té una sala en la qual pot ajudar als seus clients i clientes a veure’s millor: “Tenim un local a banda on desenvolupem aquest treball. Allí fem les fotografies, preparem desfilades, i a més a més, també donem assessorament a la nostra clientela amb la seua imatge. No som una perruqueria a l’ús”, assegura l’estilista.

Send this to a friend