Jesús Lara viatja al seu passat musical

L'últim llançament és una recopilació dels temes que més han triomfat al llarg de la seua trajectòria

Jesús Lara viatja al seu passat musical
Jesús Lara durant la gravació de ‘Pequeños éxitos’ a l’ACGB.

El rock ha acompanyat a Jesús Lara des de la seua adolescència i amb el temps ha anat posant ritme als seus cinc àlbums publicats. Dos anys després del seu últim disc, Lara mira enrere per recordar els seus temes i els reuneix en el nou EP “Pequeños éxitos”.

Aquest últim llançament es tracta d’una recopilació dels temes que més han triomfat de tota la seua trajectòria musical. Així, ‘Pequeños éxitos’ esta format per sis temes, un per cada disc publicat i un altre extra. “Vam decidir incloure una nova cançó per a que en compte de ser tot nostàlgic que mirara cap enrere, també tinguera eixa mirada cap endavant”, explica el cantant.

Aquest nou projecte va sorgir a partir d’una “concatenació d’històries”, com ho defineix Lara. A l’any 2021, l’àrea de cultura de l’Ajuntament d’Alcoi va crear a les instal·lacions de l’IVAM CADA l’ACGB (Alcoi Glocal Culture Broadcast), una proposta que pretén reunir iniciatives culturals d’artistes alcoians. “A partir d’això, ens fan arribar el nou projecte i ens plantegem preparar un repertori per gravar-ho allí en directe”, expressa Lara.

En aquesta línia, destaca de forma positiva el compromís de la regidoria de Cultura amb el creixement i desenvolupament professional dels artistes de la ciutat. “És d’agrair perquè ens estan permetent utilitzar un estudi de gravació, presentar els nostres discos en una sala en condicions i en altres moments s’ha passat molt de fred en aquest sentit”.

Amb aquests recursos i la passió per la música, ‘Pequeños éxitos’ s’oferirà en directe en un concert el dia 24 de febrer a les 20 a l’auditori de l’IVAM CADA amb entrada lliure. En aquesta ocasió, sonaran els cinc temes recuperats de discs anteriors – ‘Diario de un mal día’, ‘Somos Putas del Rock’, ‘Maldito Rock&Roll’, ‘En el amor y en la guerra’ i ‘El desaparecido’- i, per primera volta, ‘Tigres en el Balcón’, l’últim llançament que parla de la dificultat que experimenten els cantant a l’hora d’escriure cançons. “És una espècie de metatema, hi han paraules que de tant repetir-les ja no diuen res, és una cançó que parla de com escriure cançons”.

“LA COMUNITAT”
I és que aquest treball té la veu de Lara però l’esforç de molts altres també. Com ell expressa “la música quasi mai la pots fer sol”. I les seues cançons ho demostren. En aquest cas, a la seua veu, s’afegeix Carlos Aracil, a la bateria; Jorge Serra, amb el baix; Javier Expósito, a la guitarra; Rubén Priego, amb el teclat i els cors; i Adrià Sempere, com a tècnic de so. “Hi ha moltíssima gent que m’ajuda moltes voltes sense res a canvi, jo li dic la comunitat”, expressa.

I no sols ha estat ben acompanyat en la gravació d’aquest sisé disc, sinó també durant tota la seua trajectòria com a music. En aquest sentit, una de les coses que destaca Lara és la importància de col·laborar amb altres persones que també es dediquen a la música. “A Alcoi no hi havia quasi intercanvis entre diferents sectors musicals i això nosaltres ho hem reprès. Jo per exemple he col·laborat en algun concert de l’Armònica Alcoiana i hem aprés a estar en contacte amb altres mons com el de les bandes musicals d’Alcoi, el jazz, el reggae”.

Totes les composicions musicals de Lara, inclòs el recent disc ‘Pequeños éxitos’, es poden escoltar a traves de plataformes digitals com Spotify, Apple Music i Youtube. A més, en el concert del 24 de febrer estarà a la venda l’edició física del disc en CD i en altres punts de la ciutat, com la llibreria Detroit.

Send this to a friend