Jornada sobre el finançament públic per al sector tèxtil

Davant la pròxima convocatòria sectorial del PERTE d'Economia Circular

Jornada sobre el finançament públic per al sector tèxtil
Jornada celebrada en Ateval.

Ateval (Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana), en col·laboració amb l’empresa Fi Group, ha organitzat una jornada informativa per a conéixer les oportunitats de finançament públic per al sector tèxtil i la seua cadena de valor davant la pròxima convocatòria sectorial del PERTE d’Economia Circular que està previst que es publique en breu.

Segons es detalla des d’Ateval, les inversions previstes inclouen ajudes per valor de 492 milions d’euros i la major part de les subvencions d’aquest projecte estratègic es destinaran a sectors que aborden reptes de sostenibilitat, com el tèxtil.

Més de 30 empresaris tèxtils han seguit l’acte, en el qual el cap de Grup d’Investigació de Sostenibilitat d’AITEX, Eduardo Fages, ha parlat sobre les solucions en matèria de residus que té el sector tèxtil per a afrontar les noves legislacions i que s’estan experimentant ja des de l’Institut Tecnològic. Així, ha assenyalat que les millores s’aglutinen en tres pilars: tecnologies que milloren la identificació i separació de residus; l’eficàcia i eficiència de processos de valorització a través d’evolució de la maquinària útil; i la traçabilitat a través de millores tecnològiques que posen en valor eixe material reciclat.

Precisament l’aspecte legislatiu al qual s’enfrontaran les empreses tèxtils es va abordar des d’altres aspectes, com els mitjans per a poder afrontar-ho, els quals passen per la inversió i l’ajuda.

Send this to a friend