José Luis Seguí i Jaume Pascual, Fills Predilectes de la Província

Reconeguts per la seua àmplia trajectòria al capdavant dels seus respectius consistoris

José Luis Seguí i Jaume Pascual, Fills Predilectes de la Província
Jaume Pascual i José Luis Seguí

La Diputació d’Alacant ha aprovat el nomenament de José Luis Seguí i Jaume Pascual, alcaldes d’Almudaina i l’Alqueriad’Asnar, respectivament, com a Fills Predilectes de la Província. Els alcaldes més veterans de la província, i en el cas de Seguí de tota Espanya, han sigut reconeguts per la seua llarga trajectòria i el lliurament i dedicació als seus pobles i al municipalisme.

Així ho ha destacat la vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, encarregada de defensar en nom de l’equip de govern totes dues propostes, qui ha recordat que tots dos edils van rebre ja en 2009, per part de la Diputació i després d’acord plenari, la Medalla d’Or de la Província.

En la seua intervenció, Julia Parra ha destacat, d’una banda, “la rellevant aportació i lliurament de José Luis Seguí Andrés, qui, als seus 80 anys, va complir el passat 13 de febrer mig segle com a primer edil de la seua localitat convertint-se en l’alcalde més longeu en actiu”. La titular de Cultura ha argumentat que “és mereixedor d’un reconeixement especial per part d’aquesta Corporació pel seu lliurament i dedicació al seu municipi d’Almudaina”.

El Grup Socialista i el Grup Compromís s’han abstingut respecte a la concessió d’aquesta distinció després de sol·licitar que s’eliminara de l’expedient “tota referència a l’època franquista de la trajectòria de l’alcalde d’Almudaina i es tinga com a punt de partida l’inici de la democràcia”.

D’altra banda, i respecte a la figura de Francesc Jaume Pascual Pascual, qui ha assistit a la sessió plenària, la diputada de Cultura ha ressaltat que ha exercit com a alcalde de l’Alqueriad’Asnar durant 43 anys. Nascut en aquest municipi el 26 de juliol de 1955, en 1979, amb tan sols 23 anys, va començar el seu mandat com a primer edil, càrrec que continua ostentant actualment. Això ho va convertir en l’alcalde més jove d’Espanya després de la reinstauració de la democràcia. En 1995 va ser elegit, a més, diputat de la Diputació d’Alacant fins a l’any 2015.Julia Parra ha remarcat que “sens dubte, la seua trajectòria és mereixedora de just reconeixement per aquesta institució provincial”. En aquest cas, la proposta ha sigut aprovada per unanimitat.

Send this to a friend