Juanjo Olcina: “El retorn de les entradetes va ser impressionant, molt emotiu”

El president de l'ASJ valora el desenvolupament els actes de Mig Any

Juanjo Olcina: “El retorn de les entradetes va ser impressionant, molt emotiu”
El president de l’Associació de Sant Jordi, Juan José Olcina. | ARXIU

El president de l’Associació de Sant Jordi (ASJ), Juan José Olcina, està vivint el seu segon Mig Any marcat per la Covid-19 sent el màxim representant del món de la Festa. Sens dubte, serà una època que no oblidarà, igual que la resta de nosaltres, per nombrosos motius.

Pel que fa als Moros i Cristians, Olcina recorda que fa a penes un any “traure la Festa al carrer era tan inimaginable que, quan escoltem la primera timbala el divendres de la setmana passada, en les entradetes no ens el créiem, pensàvem si realment era veritat o no”.

El president de l’entitat festera pensa, emocionat, en aqueix moment, en el qual la música de Festa va tornar a sonar als carrers d’Alcoi amb la primera entradeta a les 22 hores, protagonitzada pels càrrecs festers –capitans, alferes, Sant Jordiet i els seus pares–, i també pel mateix Olcina, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, la regidora de Festes, Carol Ortiz, i per descomptat, per la filà que va arrancar el calendari, els Almogàvers. Així, la Llaganya va tindre el detall de convidar a les citades persones per a viure el retorn de les festes a Alcoi. “Va ser tal cúmul d’emocions que no es pot descriure. Va ser un moment impressionant, molt emotiu, espectacular…”. Li falten paraules, però no sentiments a Juan José Olcina, quant a aqueixa vivència, la qual per a ell, “ha sigut l’acte més important de Mig Any, les filaetes”.

I és que, encara que aquesta celebració encara no s’està desenvolupant amb plena normalitat, res té a veure amb el Mig Any de 2020, entre moltes altres coses, perquè ara sí, sembla que en 2022 hi haurà Trilogia. “De cara al 2022 molt mal hauria d’evolucionar la situació per a anar feia arrere. Ara com ara, i està aprovat en assemblea, els dies 22, 23 i 24 d’abril tindrem festes a l’abril. Està tot encarrilat i preparant-se”, de manera que, Olcina indica que “podem dir que, la Festa eixirà al carrer l’any que ve”.

Continua al·legant que, “ja hem viscut la decepció, ara hem de tindre il·lusió i esperança” aqueixa amb la qual s’està vivint aquest Mig Any, que “dins del que és la normativa estipulada, és bastant assequible”.

RESPONSABILITAT COL·LECTIVA
A nivell general, el president de l’ASJ valora molt positivament tots els actes que s’estan duent a terme. Sobre les primeres entradetes que ja s’han viscut, apunta que “estic molt content i satisfet pel comportament de tots els festers, que han complit la normativa i tot el que se’ls ha demanat”. Tanmateix, indica que això mateix cal demanar-li-ho al públic en general perquè “respecten també les mesures”. Afig que “cal demanar prudència a la gent. Això no s’ha acabat, el virus encara és present i cal continuar complint les mesures que ens han recomanat des de la conselleria de Sanitat”.

Entre elles, es continua insistint a evitar aglomeracions, una cosa per a la qual, s’ha modificat el sentit de les entradetes que discorren per Sant Llorenç, eludint d’aquesta manera que les filaes que participen en les filaetes s’ajunten en el Cantó Pinyó.

Send this to a friend