El somni del play-off haurà d’esperar

L'Alcoyano s'estavella en la segona part davant un At. Balears que ha sabut desactivar als blanc-i-blaus

El somni del play-off haurà d'esperar
El central Juanra agarra a Dani Selma en presència del *exblanquiazul Campabadal. Foto: Lucio Abad.

El somni del play-off haurà d’esperar per a l’Alcoyano després d’entropessar davant un At. Balears que arribava al Collao amb totes les alarmes enceses. Al final, nou ensopec a casa, els de Vicente Parras tornen a ballar-la com a locals i no passen de l’empat (1-1), però sobretot la sensació d’haver deixat escapar una oportunitat única d’enganxar-se a la lluita per la cinquena plaça.

És cert que els blanc-i-blaus han tingut una bona posada en escena, amb eixe gol de Juanan als cinc minuts, però la igualada del visitant Azeez a la mitja hora ha canviat per complet el guió d’un partit que s’esperava lleig i travat, però que contràriament al que anunciaven els protagonistes durant la setmana va tindre l’inici perfecte per als blanc-i-blaus.

Amb tots dos conjunts tantejant-se, l’Alcoyano ha agafat descol·locada i amb molts metres per davant a la saga de l’At. Balears, la pilota li ha caigut rebotat a Juanan, qui ha sabut traure avantatge de l’acció i el hui capità blanc-i-blau ha acabat marcant a porteria buida i amb Jero en el sòl, desesperat per encaixar tan prompte.

El gol no va alterar el pla de partit i els blanc-i-blaus van seguir a la seua, ben protegits arrere i creant dubtes en cada arrancada amb espais que es generava amb Lara apareixent per qualsevol part del flanc d’atac de l’Alcoyano.

En el 22, nova ocasió, ara a pilota parada, Agüero posa la pilota amb rosca, toca lleugerament Primi de cap en el primer pal i Imanol no arriba per escassos centímetres a espentar-lo al fons de la porteria. Un minut més tard, el públic del Collao s’ha posat en peus com un ressort reclamant penal per un enderrocament de Villapalos sobre Agüero dins de l’àrea.

En el 26, el mateix Agüero intenta sorprendre l’ex blanc-i-blau Jero de falta directa però la pilota es va per damunt del travesser. Estaven sent minuts en els quals l’Alcoyano agradava i s’agradava. Però el futbol no entén de lògiques i quan millor estaven els blanc-i-blaus, bona acció individual d’Azeez, que fa una retallada en la vora de l’àrea i aconsegueix que la pilota dibuixe una paràbola a la qual res pot fer Jaume Valens.

Era el minut 30, un després, res més posar-se la pilota en joc, falta lateral, Lara es trau una fuetada que Jero toca el just per a llevar-se la pilota de damunt, li cau a Álvaro Vega que no esperava el rebutge i la seua rematada se li marxa per molt poc. Després d’aquesta acció, el partit ha decaigut bastant, han començat les protestes i les interrupcions, arribant-se al descans sense cap acostament destacat.

A volta de vestuaris, amb l’entrada de Dani Selma per de Palmas l’Alcoyano ha passat a viure pràcticament en camp contrari, amb el que els acostaments s’han multiplicat. En un d’ells, Javi Antón s’ha trobat amb l’estirada de Jero, que amb la punta dels guants ha tocat el just per a desviar la fuetada que s’ha tret el 18 des de la frontal.

A mitjana que avançaven els minuts, el partit ha començat a semblar-se més a eixe que molts van dibuixar durant la setmana, un duel molt tancat, amb molt de duel individual i pocs acostaments a porteria. Amb el forrellat tirat, Vicente Parras ha buscat fixar encara més a la saga de l’At. Balears amb l’entrada de Prada per Juanan.

Amb l’Alcoyano embullat, l’ocasió ha sigut per al quadre balear, després d’una assistència de Campabadal sobre Nuha que el 7 visitant ha finalitzat sense massa convenciment, detenint sense problemes Jaume Valens. Mentrestant, el tècnic tractava de posar una mica de clarividència amb les entrades de Pablo Ganet i Armental amb el crono amenaçador i començant a jugar en contra seua.

L’embós s’ha fet més evident en els últims minuts, les presses han acabat per tenallar a un equip al qual se li ha fet llarg el tram final del partit. Quedava com a últim recurs una falta, un córner, qualsevol pilota solta, però el retorn de l’Alcoyano als partits matinals ha acabat per ennuegar-se-li més de l’esperat.

Només comptabilitzar un tret d’Albisua a dos del final, en una acció en la qual el basc no ha encertat bé i la pilota s’ha acabat per damunt del travesser. Els sis minuts de descompte sol han acabat de prolongar la sensació d’impotència que ha acompanyat als blanc-i-blaus en la segona meitat. Toca alçar-se el dissabte (20 hores) en Antequera, on serà baixa Javi Antón per sanció.

Fitxa tècnica

Alcoyano: Jaume Valens, Sergi López, Primi, Álvaro Vega, Javi Antón, De Palmas (46’ Dani Selma), Imanol, Albisua, Agüero (71’ Armental), Juanan (62’ Pradera) i Lara (71’ Pablo Ganet)

At. Balears: Jero, Campabadal, Josep Jaume, Juanra, Zalaya, Pastrana (61’ Rochina), Azeez (61’ Nana), Vilapalos, David Navarro (82’ Ferroni), Roberto Alarcón i Nuha (77’ David Rodríguez)

Àrbitre: Ruipérez Marín (Castellà-Manxec). Va amonestar als locals De Palmas i Javi Antón i als visitants Campabadal i David Navarro.

Els gols: 1-0 (min. 5) Juanan. 1-1 (min. 30) Azeez.