La Cambra de Comerç d’Alcoi posa en marxa l’oficina Accelera Pimes

El servei està dirigit a la digitalització de les empreses

La Cambra de Comerç d'Alcoi posa en marxa l'oficina Accelera Pimes
Pablo de Gracia i Paco Expósito en la presentació de l’oficina.

Des de fa un temps, la Cambra de Comerç d’Alcoi compta amb un nou servei, dirigit a les empreses, i especialment a la seua transformació digital.

Es tracta de l’oficina Accelera Pimes, de la qual està a càrrec Paco Expósito, i a través de la que, en tot just dos mesos s’ha atés a “quasi un centenar d’empreses” amb consultes de tota mena, encara que moltes d’elles “vinculades a la digitalització”, segons va explicar Expósito en la presentació d’aquesta oficina.

En el cas d’Alcoi, tant el president de la Cambra de Comerç, Pablo de Gracia, com Expósito van assenyalar com un gran avantatge el fet que la Cambra conega “el teixit econòmic del nostre territori i podem entendre quina és la idiosincràsia i els problemes reals de les empreses quant al seu procés de digitalització”, va assegurar de Gracia.

DIGITALITZACIÓ EMPRESES
Segons va detallar el president de la Cambra d’Alcoi, aquest servei “naix de la inquietud que té el Govern d’Espanya de fer arribar tots els processos de digitalització al màxim nombre d’empreses, perquè aqueixa transformació siga real i efectiva”. Així mateix, un altre dels objectius és “conformar un ecosistema d’empreses tecnològiques que ajuden a aqueixes empreses en el canvi”. Així, mitjançant aquest compromís, l’Estat ha signat una sèrie de convenis amb diferents entitats, entre elles, Cambra d’Espanya, principalment per la capacitat que té aquest “sistema cameral d’arribar a totes les empreses”.

Des de la Cambra de Comerç d’Alcoi es va sol·licitar implantar aquesta oficina “i ens ho van acceptar”, indica de Gracia.

Va ser llavors quan es va optar per Paco Expósito per a posar-se al capdavant: “és una persona amb una trajectòria molt important quant a consultoria i formació, però també és el perfil més idoni per a dur a terme aquestes accions”, i afig que “des que al gener es va posar en marxa, hi ha hagut un moviment i dinamisme bastant important, ja hi ha dades reals de l’impacte directe que ha tingut en les empreses”.

Per part seua, Expósito assenyala que s’estan duent a terme contínuament jornades per a donar a conéixer aquesta oficina, així com el programa Kit Digital, amb ajudes que oscil·len entre els 2000 i 12.000 euros. Els serveis d’aquesta nova oficina es poden sol·licitar tant presencialment, en les dependències de la Cambra de Comerç com per internet, en la web red.es.

Send this to a friend