La comarca ha mostrat en Textilhogar tot el seu potencial

La internacionalització i la innovació han sigut dues dels pilars d'aquesta cita

La comarca ha mostrat en Textilhogar tot el seu potencial
Uno de los stands de Home Textiles Premium by Textilhogar.

La fira Home Textiles Premium by Textilhogar va culminar el divendres la seua 51a edició després de quatre dies i rebre a més de 45.000 visitants, ja que es va inaugurar aquest dimarts en Feria Valencia, espai al qual va tornar l’any passat després de diversos certàmens a Madrid i de deixar arrere la COVID-19.

“La fira en el seu conjunt ha anat bé”, indicava el divendres a El Nostre la directora de l’Àrea d’Internacionalització d’ATEVAL –associació que coordina la fira–, Leila Bachetarzi, després de testar durant diversos dies als expositors presents en aquesta cita, en la qual ha prevalgut la internacionalització i també la innovació, en aquest últim cas amb paper destacat d’AITEX, que ha presentat un projecte que busca fomentar el disseny estratègic entre les empreses del sector.

En total hi ha hagut 81 expositors, presentant més de 250 marques. Del total, més d’una trentena d’estands han pertangut a les comarques de L’Alcoià, El Comtat i la Vall d’Albaida.

“En aquesta fira les empreses tenen l’ocasió de presentar les seues noves col·leccions, i al setembre, que és un mes interessant per a això”, apunta Bachetarzi, qui afig que des d’ATEVAL s’ha coordinat “la missió inversa de compradors internacionals de 43 països, que han estat treballant amb un programa de visites i de reunions, i a partir d’aquestes també han rebut la visita d’altres compradors”. Els citats compradors han sigut també nacionals, “de diverses zones d’Espanya”.

La directora de l’Àrea d’Internacionalització d’ATEVAL avança que “la valoració és bona. Ja el mes que ve tindrem una reunió del comité d’organitzadors per a recollir opinions, deficiències i aquells aspectes que puguem millorar de cara a la següent edició”.

Home Textiles Premium by Textilhogar s’ha celebrat de nou al costat de Feria Hàbitat, sumant entre ambdues una superfície expositiva de 96.000 m². Sobre això, assenyala que “estem molt contents d’estar amb sectors del moble i la il·luminació”.

Tal com s’ha indicat abans, el tèxtil valencià, i especialment el de les nostres comarques ha tingut un paper destacat en aquesta cita: “el tèxtil llar espanyol està molt arrelat a L’Alcoià, El Comtat i la Vall d’Albaida. Allà on anem, la representació del tèxtil valencià és important”, detalla Leila Bachetarzi, per la qual cosa en aquesta fira, la indústria tèxtil valenciana ha mostrat tot el seu potencial.

Així mateix, la idea és continuar en la línia de la internacionalització, la qual es potencia a través de diverses activitats. “Estem preparant el nostre pla de promoció de 2024, i organitzarem certàmens firals a París, Milà o Colòmbia, així com alguna missió comercial al costat del moble i la il·luminació”. En tot això, es té present al teixit industrial valencià: “continuarem donant suport a la internacionalització del tèxtil valencià”.

Send this to a friend