La croqueta d’aladroc es proclama millor ‘tareta d’ací’

Ximo Bellvert guanya el primer concurs organitzat per la Cambra de Comerç d’Alcoi

La croqueta d’aladroc es proclama millor ‘tareta d’ací’
El guanyador del concurs amb un plat de la seua especialitat acabat de cuinar.

El conjunt del sabor d’aladroc, la textura, i les dues salses que van acompanyar la tapa va ser la combinació perfecta que li va donar el premi a la cerveseria Quico, a la millor croqueta d’aladroc. Aquesta iniciativa, sorgida de la Cambra de Comerç d’Alcoi i promocionada per la Diputació d’Alacant, té com a objectiu fomentar turísticament les tapes i gastronomia alcoianes i generar visibilitat als establiments participants.

La decisió del jurat li va atorgar el premi a aquesta cerveseria, ubicada al barri de Santa Rosa. Ximo Bellvert, propietari de l’establiment, s’ha mostrat molt agraït per aquest reconeixement i ha explicat en què consisteix la recepta de la croqueta guanyadora.

“Encara que la recepta de la croqueta d’aladroc és pràcticament igual en tots els llocs, el que canvia són les proporcions o el toc que cadascú li puga donar. En el nostre cas, vam presentar una croqueta feta amb pa sense gluten i acompanyada de dues salses. Una d’elles la vam fer d’allioli casolà sense ou, i l’altra d’alfàbega, el que precisament li aportava eixe component de frescor i que li dona a una tapa clàssica un toc més modern”.

Amb açò, Bellvert destaca que un 85% de la seua carta són productes sense gluten o adaptables a celíacs.

De la mateixa manera, destaca també de la croqueta, la forta càrrega d’aladroc. “Es tracta d’una croqueta amb all, julivert, pa sense gluten i molt d’aladroc, que amb el seu particular sabor evita que es note la particularitat del pa”.

Així mateix, des que es va conèixer la decisió del jurat, format per experts en gastronomia i persones relacionades amb la Diputació, l’Ajuntament d’Alcoi i SICTED –projecte entorn del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destins–, des de la cerveseria assenyalen que s’han duplicat les vendes d’aquesta tapa. “L’èxit que hem aconseguit amb aquest concurs ha fet que vinga moltíssima gent a tastar-la, inclús persones de fora d’Alcoi. Si abans féiem una tanda d’aladrocs, ara hem de fer dos a la setmana perquè sinó, no arribem a la demanda”.

El concurs, que pretén tindre continuïtat en el temps i en octubre celebrar la segona edició, va tindre com a finalistes a l’Hostal Savoy, Torre de Cotes, Ideal Bar, Atípic per Àngels Miralles i Restaurant Els Arcs, en la Plaça de Dins. En l’acte d’entrega del premi, el president de la Cambra de Comerç, Pablo de Gracia, va fer entrega d’un distintiu a la resta de participants i va mostrar el seu agraïment pel compromís amb la promoció de la gastronomia alcoiana.

Tal i com van informar des de la Cambra, amb aquest tipus d’esdeveniments es pretén potenciar el fet que Alcoi siga un destí turístic d’interior per excel·lència, amb una gastronomia variada i basada en productes d’alta qualitat.

Send this to a friend