La FESEP contradiu a Belda i Llopis per la Policia Local

Assegura que la situació de la plantilla “és pràcticament la mateixa” i que no hi ha millora

La FESEP contradiu a Belda i Llopis per la Policia Local
Dependències de la Policia Local d’Alcoi.

La Secció Sindical de la FESEP (Federació de Sindicats d’Empleats públics) a l’Ajuntament d’Alcoi ha eixit al pas d’unes afirmacions dels edils Alberto Belda i Raül Llopis, responsables de Personal i Seguretat, respectivament, en les quals “manifesten que la situació actual de la plantilla de la Policia Local es troba millor que fa uns anys”.

En un comunicat contradiuen aquestes declaracions, assegurant que “la realitat és pràcticament la mateixa”. Es detalla que “de les 26 places que haurien d’haver-se cobert, tan sols s’han cobert 15”. Pel que encara hi ha 11 vacants, un fet al qual li afigen les jubilacions que s’han produït, les que hi ha previstes, a més de “l’eixida d’uns certs policies a altres poblacions, podem dir que la situació és pràcticament la mateixa que abans”.

Així mateix, recriminen als edils que “atribueixen la problemàtica a la Llei de Coordinació de Policies Locals”, quan per a ells, “el problema es troba en què Alcoi no és un lloc atractiu per a exercir la labor policial per falta d’inversió des del govern municipal”, i exemplifiquen en vehicles, transmissions, programes policials o la formació, entre altres aspectes.

I és que, en aquest sentit, es mostren categòrics en al·legar que “la situació de la flota de vehicles és penosa”, ja que els agents de la Policia Local estan “patrullant amb vehicles que compten amb més de 250.000 km i amb una antiguitat de fins a 15 anys”. També retrauen que no hi ha motocicletes per a “poder realitzar funcions de motoristes” i asseguren que tampoc s’han complit “els acords per a portar a efecte el rènting dels vehicles l’any 2022 ni la compra de les motocicletes”.

En el comunicat també es fa al·lusió al fet que els programes de gestió no són operatius.

Finalment assenyalen que “no volem més excuses i versions que falten a la vertadera realitat existent”.

Send this to a friend