La Festa tornarà als carrers de Muro amb el Mig Any

Com a novetat l'Entraeta arrancarà a les sis de la vesprada i es durà a terme per la carretera

La Festa torna a Muro pel Mig Any
Celebració de l’últim Mig Any a Muro, en 2019. ARXIU

La Junta de Festes de Muro ha donat a conéixer el programa d’actes que se celebraran en el municipi durant el mes de novembre en ocasió del tradicional Mig Any fester. Aquestes iniciatives suposaran el retorn de la Festa al carrer, any i mig després que se suspengueren els festejos previstos per a maig de 2020 a causa de la crisi sanitària del coronavirus.

Les activitats arrancaran el diumenge 7 de novembre amb el Campionat de cotos, una iniciativa que tindrà lloc en la filà Tariks de manera simbòlica, ja que precisament la inauguració de la renovada seu d’aquesta formació va ser l’últim acte relacionat amb les Festes de Moros i Cristians que es va dur a terme al març de 2020 abans de l’esclat de la pandèmia.

Ja el dissabte dia 13 serà la jornada central del Mig Any i la mateixa vindrà carregada de novetats. La primera d’elles radica en el fet que l’habitual sopar en les filaes serà substituïda per un dinar de germanor, mentre que la segona se centra en un important canvi en el que a l’Entraeta es refereix. “Arrancarà a les sis de la vesprada, cada filà anirà acompanyada de la seua banda oficial i serà obligatori l’ús de la mascareta per part dels festers i les festeres. El recorregut també serà diferent i, per a evitar aglomeracions, hem decidit traslladar la desfilada a la carretera des del que coneixem com el supermercat Mercadona i fins a la porta de la filà Verds”, detallava la setmana passada el president de la mateixa Junta de Festes, Paco Vicedo.

Demanen responsabilitat
El màxim dirigent de la festa murera anima a participar en un moment tan esperat per a tot el poble i fa també una crida a la responsabilitat. “El virus segueix ací i hem d’actuar amb màxima responsabilitat perquè del comportament que tinguem ara dependrà que al maig puguem celebrar amb total normalitat les Festes en honor a la Verge dels Desemparats”, conclou.

La programació del Mig Any Fester es completa amb un concert de música festera el mateix 13 de novembre, a les 12 del migdia, que realitzaran la Unió Musical de Muro i La Xafigà, mentre que en finalitzar l’Entraeta hi haurà una revetla en la plaça de l’Ermita.

Send this to a friend