La filà Maseros de Banyeres va celebrar Sant Isidre

És el patró del municipi al costat de Sant Jordi

Banyeres va celebrar Sant Isidre
Imatge de Sant Isidre a l’eixida de l’església.

La filà Maseros de Banyeres de Mariola va celebrar el passat cap de setmana la festivitat de Sant Isidre, amb qui comparteix patronatge, igual que amb Sant Jordi. La commemoració es va desenvolupar el divendres i el dissabte amb actes lúdics i religiosos. El divendres va haver-hi un sopar en el maset a la qual va seguir una discomòbil. El dissabte va tindre lloc una assemblea de filà, una missa en el temple en sufragi dels difunts, una cercavila amb la participació dels tradicionals “capgrossos” i un sopar en la seu de la institució. Van participar festers, capitans de la filà i autoritats convidades.

La cercavila va ser l’acte més multitudinari. Els “capgrossos” van iniciar la comitiva a ritme de dolçaina i *tabalet, marcant els seus peculiars balls. A continuació van desfilar festers i convidats tancant la comitiva capitans, autoritats i la imatge de Sant Isidre, amb l’acompanyament de la banda de música de la Nova.

L’itinerari va començar en la plaça Major i va transcórrer pels carrers Ángel Torró, Laporta, Sant Pere, La Creu i retorn a la plaça Major, on Sant Isidre “va saludar” a la imatge de Sant Jordi que hi ha en la façana de l’església. Des d’allí la comitiva es va desplaçar al *maset en el qual va tindre lloc el sopar.

Send this to a friend