La Fira Gastronòmica de Muro alça el teló amb una variada oferta

El certamen va obrir les seues portes ahir a la vesprada i estarà en marxa fins demà

La Fira Gastronòmica de Muro alça
Un moment durant el recorregut inaugural per part de les autoritats.

La plaça del Matzem de Muro s’ha convertit en tot un espai de sabors en ocasió de la XVIII edició de la Fira Gastronòmica i del Sector Agroalimentari, un esdeveniment que va obrir les seues portes ahir a la vesprada i que estarà funcionant a ple rendiment fins demà diumenge.

En el certamen prenen part aquest any més de vint expositors que ofereixen als visitants embotits, olives, coques variades, pa o dolços típics. També destaquen dàtils, cardes, formatges, verdures, mojitos o arrossos sense deixar de costat els clàssics xurros al costat de plats diversos elaborats en les ja habituals food trucks.

La Xafigà, amb la seua música tradicional, va ser l’encarregada d’obrir la Fira passades les set de la vesprada amb una cercavila que va concloure en la mateixa plaça del Matzem; punt en el qual les autoritats convidades a l’acte van poder fer un recorregut pels diferents llocs que acull aquest singular mercat gastronòmic. Seguidament va ser el torn d’atendre els mitjans de comunicació presents en la cerimònia i des de l’Ajuntament van remarcar la importància de mantindre una iniciativa que ja està plenament consolidada en el calendari festiu de Muro.

“És una Fira que marca un punt de trobada, després de la volta a la normalitat després de les vacances d’estiu, i a més dinamitza l’activitat econòmica del poble perquè la gent aprofita per a recórrer els estands però també consumir en el comerç o l’hostaleria local ja que molts dels nostres negocis fan fins i tot ofertes especials”, va indicar l’alcalde, Vicent Molina.

Per la seua part la regidora de Turisme va remarcar l’oferta d’oci que acompanya a aquest efecte de setmana gastronòmic. “Tenim actuacions de diferents estils musicals, monòlegs, màgia o la Muixeranga de la Penyeta Blanca de Cocentaina, així que estan tots convidats a vindre a Muro perquè s’ho passaran molt bé amb tot el que ofereix la Fira. És una oportunitat fantàstica per a gaudir d’un cap de setmana en família o amics i descobrir la bona gastronomia d’aquesta terra”, va sentenciar Carol Ivàñez.

La Fira Gastronòmica i del Sector Agroalimentari incrementa participants locals respecte a l’any passat, acompanyant així a l’Associació d’Hostalers de Muro per a oferir una completa oferta gastronòmica tot aquest cap de setmana.

Send this to a friend