La Generalitat activa els recursos de prevenció i extinció davant el risc d’incendis forestals per les altes temperatures

La consellera Gabriela Bravo demana responsabilitat a la ciutadania després de presidir una reunió de coordinació amb els serveis d'emergència i seguretat

La Generalitat activa els recursos de prevenció
Bombers forestals en la muntanya. AGRONEWS CV

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha confirmat que tot el dispositiu de prevenció i extinció d’incendis de la Comunitat Valenciana està plenament operatiu i preparat per a activar-se i mobilitzar els recursos necessaris davant el risc de possibles incendis forestals davant la previsió d’altes temperatures provocades per l’arribada d’una onada de calor. Així ho ha ratificat aquest divendres en una reunió en el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat amb tots els serveis d’emergències i cossos de seguretat.

La titular d’Interior ha explicat que el Centre de Coordinació d’Emergències coordina un dispositiu de més de mil efectius de diferents organismes. «Estem llestos per a activar rutes de vigilància aèria i augmentar el nombre de vols preventius quan siga necessari si s’incrementa el risc d’incendis forestals».

El Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat Valenciana, que compta amb 840 efectius, «estarà operatiu i pendent d’aquelles zones que poden ser susceptibles d’un major risc d’incendi com les zones boscoses o aquelles en la qual es detecte que tindran lloc descàrregues elèctriques».

A més, «s’ha decidit que tots els consorcis tinguen activats els seus recursos al 100% davant la previsió de qualsevol incendi». «Del que es tracta és que estiguem tots perfectament coordinats», ha assenyalat.

La Conselleria disposa, a més, de 9 helicòpters, 9 avions, 45 camions autobomba i 56 vehicles tot terreny preparats per a intervindre en qualsevol moment. Enguany, per primera vegada, es prolongarà el servei de tres helicòpters de reforç perquè estiguen operatius durant tot l’any, la qual cosa suposarà duplicar la capacitat de resposta aèria durant tot l’any, especialment en la primavera i la tardor ja que els incendis forestals no sols es produeixen durant els mesos d’estiu.

Bravo ha demanat a la ciutadania «responsabilitat i que eviten qualsevol activitat que puga posar en risc les nostres muntanyes. I als excursionistes, que extremen la precaució i prenguen les mesures per a evitar qualsevol accident». A partir del diumenge a la vesprada «es preveu que arribem, sobretot en la zona interior de Castelló, fins a 40 graus i, per tant, el risc d’ignició serà molt superior. A més, hi ha un risc important de tempestes seques». «Les nits més perilloses seran la del diumenge al dilluns i la del dilluns al dimarts», ha concretat la consellera.

Send this to a friend