La història de l’església de Sant Jordi, a tot color i so

Hui i demà hi ha previstes noves projeccions sobre la façana del propi temple del patró

Vídeo mapping sobre l'església de Sant Jordi
Un instant de l’acte del vídeo mapping projectat sobre la façana de l’església de Sant Jordi. ALDEMAR

Com si d’una pel·lícula es tractara i els espectadors l’estigueren vivint des de dins. Repleta de colors, els sons de les batalles i traques i una narració de Pepa Miralles com a fil conductor i la foscor com a aliada. Així es va viure l’estrena del vídeo mapping de la història de l’església de Sant Jordi sobre la pròpia façana del temple del patró amb motiu del seu centenari, que es compleix en aquest 2021. La música en directe, oferida per diverses bandes, va acompanyar a aquest acte, en l’inici i en el final, culminant aquesta projecció en 3D amb l’Himne de Festes.

Des de la batalla inicial per la qual Sant Jordi va ser nomenat patró d’Alcoi, passant per una impactant imatge de la cara d’Al-Azraq, la batalla, vista i sentida, fragments de veu de les Ambaixades, l’aparició de Sant Jordi i el llançament de les fletxes… fins a arribar a l’inici de la construcció de l’església que hui dia coneixem amb la imatge d’una mà que semblava que l’estiguera dissenyant en aqueix mateix instant, una simulació de l’interior de l’església i de les vidrieres, però a gran escala i a tot color.

Tot això i més és el que es veu en el vídeo mapping, pioner a Alcoi, organitzat per l’Associació de Sant Jordi (ASJ), i que, aquells interessats tenen noves oportunitats de veure-ho, hui, a les 19, 20 i 21 hores, i també demà, a les 19 hores.

Send this to a friend