La incidència de Covid-19 comença a disminuir en alguns municipis del departament

Per contra, aquesta setmana han incrementat les hospitalitzacions, amb 42 persones ingressades per aquesta causa

La incidència de Covid-19 comença a disminuir en alguns municipis del departament
Hui dia hi ha 41 persones en planta i 1 en UCI de l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi per Covid-19. | XAVI TEROL

L’actualització realitzada hui per la conselleria de Sanitat de les dades de Covid-19 mostra que s’està mantenint un menor ritme de pujada de la incidència, fins i tot, en alguns municipis està disminuint en el departament de Salut, igual que va ocórrer en l’actualització del passat dimarts.

Així, entre el 16 i el 19 de gener –que és al dia que fa al·lusió l’actualització de hui– en l’àrea s’han sumat 26 casos actius més malgrat que s’han detectat 2.102 positius nous en la zona.

En aquest sentit, Sanitat ha notificat una altra defunció per Covid aquesta setmana, en aquesta ocasió a Alcoi, que se suma a la de l’actualització del dimarts, a Banyeres. D’aquesta manera, des de l’inici de la pandèmia, hi ha hagut 435 morts per aquesta causa en el departament, de les quals, 238 han sigut a la nostra ciutat.

DADES PER LOCALITATS
Quant als municipis del departament, hi ha casos actius en 27 dels 32, tots ells estan en risc extrem, excepte L’Orxa, que es troba en risc alt.

Alcoi ha sumat 79 actius més, 37 Ibi, a Muro hi ha 13 actius més que en l’actualització del dimarts i 10 a Beniarrés. Es tracta de xifres molt inferiors a les registrades la setmana passada, i és que, Alcoi va comptabilitzar 666 actius més en l’actualització del passat divendres.

Així mateix, aquest menor ritme està propiciant que en diversos municipis la incidència comence a baixar malgrat que es continuen detectant nous casos. Per exemple, a Banyeres hi ha 77 actius menys, en el cas de Castalla hi ha 20 menys, així com 6 menys hi ha a Onil i 14 a Planes.

HOSPITALITZACIONS
Referent als ingressos hospitalaris per Covid-19, la xifra ha incrementat respecte a la que hi havia el dimarts. Segons fonts sanitàries del departament, hui dia hi ha 41 –enfront de les 27 de fa tan sols tres dies– persones en planta i 1 en UCI. De moment, es continuen utilitzant dues unitats d’infermeria per a pacients de Covid, encara que aquestes mateixes fonts assenyalen que hi ha tres xiquets ingressats per aquesta causa que es troben en la planta de pediatria, encara que no són casos d’excessiva gravetat.

Send this to a friend