La marxa nòrdica es presenta en societat

Aquest matí se celebra la primera prova oficial a la nostra ciutat

La marxa nòrdica es presenta en societat
Carlos Requena és un referent a nivell nacional i professional de l’escola local.

No ha sigut una travessia fàcil per a la marxa nòrdica de la nostra ciutat fins a arribar a l’explosió actual. De ser a penes quatre ‘bojos’ que es dedicaven a recórrer la Via Verda amb uns pals d’esquí posant color a una ruta que fins a aqueix moment era una espècie de vedat privat per a la gent que camina i corredors, hn passat en un temps rècord, quasi de setmanes, a aconseguir el mig centenar i fins i tot superar aqueixa xifra amb l’escola d’iniciació, la franja d’edat de la qual va des dels més xicotets, xiquets en edat escolar, fins a persones que superen els 50 anys.
“Estem molt contents de la resposta que estem tenint. Es tracta d’un esport que enganxa a la primera, és molt complet”, confessa Carlos Requena, un dels referents de la marxa nòrdica no sols a nivell local, també dins de la Comunitat Valenciana i fins i tot nacional, sent com és Espanya una de les principals potències europees al costat d’Itàlia, Polònia i França. Alcoi acull aquest matí la seua primera prova de marxa nòrdica. Serà en el circuit Riverfit .  Al començament de setmana es tancava la inscripció amb 161 esportistes. Hi haurà una nodrida presència de *marchadores de fora de la nostra Comunitat, encara que hi haurà majoria de participants valencians. Hi ha inscrits de Madrid, Lleó i Castella-la Manxa, que prendran part en la categoria Open de la carrera.

Circuit circular
Com a esport de resistència, el circuit dissenyat pel Centre Excursionista Alcoi superarà els 10 quilòmetres. En concret serà de 12 quilòmetres, amb eixida i arribada en el passeig de Cervantes. Els participants hauran de donar quatre voltes a una ruta circular de 2,6 quilòmetres. La cita serà a partir de les 10,30 hores. La prova és la primera de les tres puntuables per a la Copa de la Comunitat Valenciana. Ramón Álvarez, campió d’Espanya en les tres últimes edicions, serà un dels atractius de la carrera.
Entre els quals prendran l’eixida, hauran uns vint marxadors alcoians, alguns van tindre el seu bateig competitiu el mes de desembre passat en la Mitja Marató Unió Alcoiana i molts altres s’estrenaran formant part d’aqueix grup cada vegada més nombrós que es van iniciar després de l’estiu passat quan va començar a prendre força l’Escola Piveka de la nostra ciutat. Després de diversos intents, arriba la seua presentació en societat. A més, en el millor escenari possible, amb el passeig de Cervantes i el circuit de Riverfit com a perfecte aparador per a donar a conéixer una disciplina que no deixa de guanyar adeptes.

Send this to a friend