La Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida recupera la internacionalitat

Aquest any la cita cultural anual a la comarca es celebra del 13 al 16 d’octubre amb una programació carregada de sorpreses.

Presentació de la Mostra Internacional de Titelles

Ahir la Capital Cultural Valenciana 2022, Aielo de Malferit, va acollir la presentació oficial de la programació de la 37a Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida. Un acte que va reunir a representants dels pobles participants i de les entitats col·laboradores, així com de l’equip que fa possible la Mostra, amb la directora artística Marisol Limiñana al seu capdavant, que no va poder assistir personalment per qüestió de salut, però que va estar molt ben representada pel seu amic actor i director Vicent Domingo, que assumirà el càrrec durant els dies de la Mostra com a adjunt a la direcció artística.

L’acte l’obria Fede Vidal, conseller de Cultura de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, agraint l’acollida de l’alcalde d’Aielo de Malferit, Juanra Espí, i felicitant “al poble d’Aielo i a totes les persones que han fet possible aquest any ple de propostes culturals que han posat a la Vall d’Albaida una vegada més com a referent en el món de la dinamització cultural”.

L’ajuntament d’Aielo de Malferit ha sigut un col·laborador i participant molt present a la Mostra Internacional de Titelles des dels seus inicis. El seu alcalde Juanra Espí va compartir “la necessitat de continuar apostant per la cultura i l’orgull que ha suposat representar al meu poble en aquest any tan assenyalat”.

A continuació, Vicent Domingo, com a adjunt a la direcció artística de Marisol Limiñana, va fer un repàs a la programació d’aquest any, on 19 companyies recorreran 20 pobles de la Vall d’Albaida del 13 al 16 d’octubre.

“Gaudirem d’espectacles tradicionals, de circ, on nous llenguatges s’han incorporat al món del titella i de l’objecte, així com d’espectacles personalíssims i, creacions singulars com la de Guillem Albà que estrena el seu nou espectacle “Mà solitud” a la Comunitat Valenciana”, destacava la direcció artística.

A més, l’espectacle ‘Prometeu’, una experiència pedagògica, però plenament teatral amb ‘Olympus Kids’, espectacles que han girat per tot arreu, com ‘Globe Story’ de la

companyia de La Rioja ‘El perro azul’ que ha participat en altres edicions i que enguany ha passat pel festival d’Avinyó i per l’Illa de Reunió. Espectacles premiats com per exemple ‘La Reina del Arga’ de la companyia navarra ‘Quiero Teatro’; ‘Almavera’ dels veterans i magnífics granadins “Títeres Etcétera” (un espectacle creat durant el confinament i amb música en directe) o ‘Nube, Nube” de Periferia Teatro. La 37a MIT també comptarà amb la companyia degana ‘La Tartana’, que ha fet possible inaugurar el ‘Centro del Títere’ a Alcorcón (Madrid), després de molt de treball i esforç.

En resum, podrem gaudir de sis companyies valencianes (Begoña Tena, La Fàbrica de Paraules, La Fam, La República del Lápiz, La Gata Japonesa i Bambalina Teatre Practicable); dotze companyies vingudes d’altres comunitats autònomes, ‘Periferia Teatro’ de Múrcia; ‘Planeta Trampoli’, ‘Guillem Albà’, ‘Olympus Kids’ i ‘Pengim-Penjam’ de Catalunya; ‘La tartana’ i ‘Töthem Company’ de Madrid; ‘Títeres Etcétera’ i ‘Búho Teatro’ d’Andalusia; ‘Viridiana’ d’Aragó; ‘El Perro Azul’ de La Rioja i ‘Quiero Teatro’ de Navarra, així com la companyia italiana ‘La Baracca Testoni Ragazzi’ amb l’espectacle “Una storia sottosopra/Una historia boca abajo” premiada com a “ex aequo mejor espectáculo primera infancia”  aquest 2022 en el festival referent FETEN de Gijón.

Tota la programació i espectacles es poden consultar a la pàgina web oficial d’aquesta edició: https://mostratitelles.com/mit37/

Send this to a friend