La Policia Local ha interposat 3 sancions a usuaris de patinets elèctrics

L'Ajuntament d'Alcoi està duent a terme una campanya informativa sobre l'ordenança de circulació i mobilitat

La Policía Local ha interpuesto 3 sanciones a usuarios de patinetes eléctricos
Los técnicos municipales establecieron

Des que s’ha instaurat a Alcoi el servei de lloguer de patinets elèctrics la Policia Local ha interposat tres sancions per incompliment de l’ordenança, segons es detalla des de l’Ajuntament d’Alcoi. Dos d’elles per no portar casc i una altra per ser menor d’edat. Des del consistori s’apunta que “segons l’ordenança municipal es pot emportar patinet elèctric a partir dels 16 anys, però en el cas dels llogats l’empresa estableix que l’edat són els 18 per a poder tindre l’assegurança obligatòria”.

Referent a l’ordenança, des de l’Ajuntament s’està duent a terme, des de la setmana passada, una nova campanya informativa de l’Ordenança Reguladora en Matèria d’Ordenació del Tràfic de Persones i Vehicles en les Vies Urbanes que entre altres especifica l’ús de bicicletes i VMP (Vehicles de Mobilitat Personal), la qual va ser aprovada en el Ple del 29 de desembre de 2020.

Des d’aqueix moment, el consistori ha realitzat dues campanyes informatives, una en els centres escolars i una altra sobre l’ús obligatori del casc. 

La campanya d’ara s’està fent tant en xarxes socials com en publicitat estàtica i mitjans de comunicació: ràdio, premsa escrita, digital i televisió.

A més, la Policia Local està informant i advertint, tal com s’ha assenyalat prèviament, a aquelles persones que incompleixen la normativa.

Sobre l’ordenança, que pot llegir completa ací, l’Ajuntament incideix en “les institucions, empreses, o particulars que vulguen establir aparcaments en la calçada o la vorera, hauran de sol·licitar per a la instal·lació l’autorització municipal”. S’explica que l’empresa de lloguer de patinets, abans de situar-se a Alcoi, “per a complir amb l’ordenança es va posar en contacte amb l’Ajuntament i que el personal tècnic del Departament de Mobilitat va determinar els 100 punts en els quals es pot aparcar (…). El sistema estableix que si no s’estaciona dins de les zones adequades segueix el cobrament i a més cal fer una fotografia per a deixar constància del bon estacionament. En cas contrari es podria perdre la fiança establida i fins i tot servir per a interposar la corresponent sanció”.

Send this to a friend