La reforma de la plaça de l’església d’Ibi començarà aquest mes

L'Ajuntament invertirà prop de dos milions en l'obra

La reforma de la plaça de l'església d'Ibi començarà aquest mes
La reforma és una de les obres més importants per al barri antic.

Les obres de reforma de la plaça de l’Església d’Ibi començaran a la fi d’aquest mes de maig. Almenys aqueix és el termini que es marca el consistori iberut, que ha adjudicat les obres per una quantitat pròxima als dos milions d’euros. Es tracta de la segona licitació del projecte (la primera va quedar deserta), per a la qual s’ha incrementat en un 27’5% la valoració econòmica del projecte. Des del consistori apunten que aquesta revaloració està motivada per “la pujada de preus que tant ha condicionat el retard de les obres”.

El consistori preveu finançar part de l’obra amb la quantitat rebuda dels Fons Europeus, que ascendeix a 1.051.035 euros. La duració de les obres serà de 15 mesos, i consistiran tant en la remodelació integral de la plaça com en l’enderrocament de l’anterior aparcament d’ús privat amb capacitat per a 16 vehicles i nova construcció d’un pàrquing públic amb capacitat per a 60. Amb això últim es pretén donar servei d’aparcament rotatori al barri antic.

MERCAT “VOLÀTIL”
Santi Cózar, tinent d’alcalde de Territori i Patrimoni, admet que “ha costat licitar les obres donades les circumstàncies econòmiques i socials en les quals tots ens hem vist embolicats durant tants mesos”.

Afig l’edil iberut que “el mercat està en un moment molt volàtil i, en alguns projectes, des del consistori, preferim esperar que els preus s’estabilitzen abans d’iniciar-los i no haver d’assumir un cost més elevat per aqueix mateix projecte”.

Send this to a friend