La SMBM seu del curs anual de direcció

Organitzat per les de les Joventuts Musicals de la Vall d'Albaida

La SMBM seu del curs anual de direccióe dirección
José Rafael Pascual durant l’activitat. Foto Nacho Alonso

La Societat Musical de Banyeres Mariola (SMBM) ha sigut seu de les pràctiques del curs anual de direcció de banda que organitza les Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida. La banda va acollir en els seus locals d’assaig a l’alumnat participant i al professor responsable de l’activitat, el murer José Rafael Pascual Vilaplana, músic i compositor que manté gran relació amb l’entitat i amb els seus components.

Segons informació difosa per la SMBM, l’activitat va incloure una part teòrica, en la qual José Rafael Pascual va realitzar una anàlisi des del punt de vista harmònic, formal i d’orquestració de les obres que l’alumnat haurien de dirigir, apartat que va comptar com a “oïdors” a un nombre considerable de músics de la banda. La segona part va consistir en la interpretació, per part de la banda, de fragments de diferents obres triades, sota la direcció dels diferents alumnes.

Per a la SMBM va resultar una gran experiència poder apreciar la “sapiència, experiència i pedagogia» del mestre Pascual Vilaplana en les correccions -sempre amables i encertades- a cadascun dels alumnes, correccions acompanyades sempre dels corresponents exemples.

L’activitat va arribar a la seua fi amb l’organització d’un sopar de germanor en la qual va haver-hi músics integrants de la *SMBM, el seu director, Enrique *Alborch, José Rafael Pascual, membres de l’organització del curs i alguns dels alumnes participants.

Send this to a friend