La tradició de ‘Els Comptes’ obri la frenètica Setmana Festera contestana

Hui i demà hi haurà ‘Voltetes’ a la nit en el Passeig del Comtat

La tradición de ‘Els Comptes’ abre la frenética Semana Festera
Les Esquadres de ‘negres’ de les filaes de càrrec van prendre el Passeig del Comtat el passat dissabte. PACO SEMPERE

Cocentaina ja es troba a una setmana vista de l’inici de les seues Festes en honor a Sant Hipòlit Màrtir i abans dels dies grans, el municipi viurà una frenètica Setmana Festera repleta d’activitats, tant culturals com d’índole festiva.
El tret d’eixida es produeix aquest cap de setmana amb la celebració del tradicional ‘Dia dels Comptes’, unes jornades en les quals els festers posen al dia les seues respectives quotes en les Filaes al mateix temps que ultimen tots els detalls de cara a la imminent trilogia. És habitual que en ‘Els Comptes’ els festers i les festeres arranquen l’activitat amb un bon esmorzar que dona pas al clàssic vermudet de migdia com a preludi a les ‘Voltetes’ que ompliran de música i bon ambient el Passeig del Comtat durant la nit.
Cal destacar que en aquest 6 d’agost desfilaran, a partir de les 23:*00h, les Filaes Muladís, Cavallers de Llúria, Contestans, Maseros, Almogàvers, Gentils, Creuats, Contrabandistes, Cavalleria Ministerial, Berbers ‘Els Borts’, Manta Roja, Bequeteros, Mudèjars, Guàrdia Jalifiana ‘Sahorins’ i Kabilenyos. Finalment, el diumenge, a les 23:30h, desfilarà la Filà Llana que encara manté el costum de realitzar ‘Els Comptes’ en diumenge tal com era típic antany.
A partir d’ací els actes aniran succeint-se i la música festera serà la protagonista al pati d’armes del Palau Comtal amb el XIX Concert de la Colla Mal Passet previst per al diumenge a les 21:00h, el XXXVI Concert de l’Ateneu Musical del dilluns a les 22:*30h i el L Concert de la Unió Musical Contestana que se celebrarà el dijous 11 també a les 22:30h. A això se li sumen la peculiar ‘Volteta dels Xiquets’ del dimarts a la vesprada o la missa solemne, seguida del trasllat de la imatge xicoteta de Sant Hipòlit des de la Parròquia del Salvador al Monestir de la Mare de Déu del Miracle, a les 19:30h del mateix dijous.
Finalment, dimarts i dimecres hi haurà ‘*Voltetes’ a les 00:00h amb les Filaes Cavallers de Llúria i Maseros així com Contrabandistes i Mudèjars; respectivament. Afegir que cada vesprada en la Parròquia de Santa María segueix el Novenari dedicat a Sant Hipòlit i el dimecres, en ocasió de l’últim dia, seran presentats els nounats al patró i es triaran per sorteig els *mayorales del sant per a 2023.

Send this to a friend