L’agricultura ecològica centra l’activitat de les Jornades sobre la Sostenibilitat

“Llavor que creix, planta que es cria” és el lema d’enguany d’unes jornades que es van inaugurar el passat dissabte 4 de març, i que contenen una amplia varietat d’activitats que es duran a terme fins el 9 d’abril. Aquest primer cap de setmana s’han realitzat conferències i activitats amb una aposta clara per l’agricultura ecològica i el foment de les varietats autòctones.

L’espai d’art “Arpella”, a l’arxiu municipal, es va vestir de gala el dissabte de matí per a inaugurar les XIII Jornades per a la Sostenibilitat i rebre a les diverses autoritats i públic que va assistir. Destacar la presencia de Mª Teresa Cháfer, Directora General de Desenvolupament Rural i Política Agrària Comuna (PAC) de la Conselleria, que va inaugurar l’acte i signar al llibre d’or de l’Ajuntament.

A les 11 del matí s’obrien les jornades amb el parlament del Regidor de Medi Ambient i Noves Tecnologies, Eli Pérez, inaugurant les 3 exposicions preparades enguany: “Oliveres de Muro”, “Bonsais” i “Transformant la realitat IV” i donant les gràcies als que les havien fet possibles. Al seu discurs el regidor va fer referència al “paper que pot tindre l’agricultura ecològica en la configuració del medi ambient, recuperant la dimensió social i l’autonomia dels productors i apostant clarament per l’economia local i un creixement sostenible”.

“La ciutadania, amb xicotets gestos, com ara comprar productes de temporada, utilitzar el comerç de proximitat, consumir producte local, anar més a peu, gastar menys envasos… podem fer més sostenible aquest mon” va remarcar Eli Pérez. L’acte va continuar amb el parlament de l’Alcalde de Muro, Francesc Valls, i de la Directora General de Desenvolupament Rural i Política Agrària Comuna, que van recolzar aquestes jornades. “És molt important que l’agricultura forme part d’aquestes jornades de medi ambient perquè el futur i el present de l’agricultura passa pel medi ambient i aquesta li dona la dimensió social i econòmica que necessita, fixant població i mitigant els desequilibris territorials” va dir Cháfer.

A continuació Josep Roselló, Cap de secció del Servei de Producció ecològica de la Conselleria d’Agricultura, va presentar el I Pla Valencià de Producció Ecològica. Un Pla que busca fomentar el trànsit cap a sistemes de producció més sostenibles i més ecològics, contribuint a frenar la contaminació de l’aigua i la desertificació, així com la pèrdua de diversitat agrària i cultural al nostre territori.

Seguidament, Fidel Molins, responsable de qualitat de l’empresa Herbes del Molí, va realitzar la conferència “Plantes aromàtiques i medicinals ecològiques, una alternativa sostenible” on es va poder comprovar la viabilitat d’una empresa pionera a l’Estat en matèria de producció ecològica, arrelada a la nostra comarca.

Send this to a friend