L’Alcoyano es queda, però jugarà a La Nucia la pretemporada pel canvi de gespa

La intenció és que a l'agost es puga jugar el Trofeu Ciutat d’Alcoi en el Collao

L'Alcoyano es queda, però jugarà a La Nucia la pretemporada pel canvi de gespa
El dijous van començar els treballs de substitució de la gespa del Collao.

Amb la decisió de canviar la gespa del Collao s’obri un nou horitzó de possibilitats que porten a pensar que l’Alcoyano està més prop de quedar-se a la ciutat que de marxar-se a La Nucia, almenys a curt termini.

En cas contrari no s’entendria la forta inversió que va realitzar el club amb diners de la propietat si la seua intenció fora jugar la pròxima temporada en el Camilo Cano, com era la seua intenció abans d’esclatar la polèmica del canvi de domicili social, que d’altra banda es manté en peus, ja que no hi ha una ‘contraordre’ per a desconvocar la Junta Extraordinària d’Accionistes del pròxim dilluns 17, tal com se li demana des de l’Ajuntament i la Plataforma ‘La Moral No Morirá’.

Els treballs de substitució de la gespa del Collao van començar dijous passat amb la crema de l’herba actual, que donarà pas a l’abocament d’arena i posterior plantat de la nova llavor. En total, el procés es calcula que durarà entre huit i deu setmanes, amb el que la nova superfície no podrà ser trepitjada fins a començaments de setembre pròxim, amb el que això comportaria, ja que els de Vicente Parras hauran de jugar els amistosos de pretemporada que es programen com a locals en el Camilo Cano de La Nucia i no es descarta que també algun compromís del primer mes de la nova temporada.

Ara bé, dins d’aquest procés natural que comporta un canvi de gespa, es vol fer una excepció i la intenció de la propietat és que el Trofeu Ciutat d’Alcoi, que coincideix amb la presentació de l’equip, es puga celebrar en el Collao, alguna cosa que el passat estiu no es va poder programar, precisament pel mal estat de la gespa.

Mentre que la decisió del canvi de gespa aclareix on jugarà l’Alcoyano la pròxima temporada, un altre tema serà els entrenaments de l’equip.

Ara mateix, mancant l’acord entre propietat i Ajuntament per a la cessió d’instal·lacions, tot apunta al fet que la pròxima temporada l’equip realitzarà només una sessió d’entrenament setmanal a la nostra ciutat, i serà en el Collao, mentre que les altres tres o quatre –depenent de si es juga com a local o visitant–, els jugadors hauran de desplaçar-se fins a La Nucia. És el que se li va transmetre a la plantilla dilluns passat abans de marxar-se de vacances estivals.

EL RELÁMPAGO CERCA UBICACIÓ
El canvi de gespa porta, a més, un problema afegit, no per a l’Alcoyano sinó per al futbol local, que veurà com el Trofeu Relámpago, la competició més antiga que se celebra a la nostra ciutat, no podrà celebrar-se en el seu tradicional escenari del camp del Collao i haurà de buscar una nova ubicació en el poliesportiu Francisco Laporta.

Estava previst que aquesta setmana la propietat responguera a la proposta de l’Ajuntament i que així el Consistori atendre les peticions de millores de les instal·lacions del Collao i que l’equip poguera comptar amb un camp d’entrenament en quedar descartat el Jorge Molina per les seues deficients condicions per a un club professional.

Tot apunta al fet que el camp núm. 3 siga finalment el triat, però la decisió encara no està presa i l’assumpte està en mans dels advocats de Juan Carlos Ramírez. Segurament la setmana que ve hi haurà resposta i es demanarà a l’Ajuntament prolongar un parell d’anys els deu que va proposar l’Ajuntament de cessió a l’Alcoyano per a així rendibilitzar més la inversió.

TERRENY EN TRENCACAPS
En un principi, l’Ajuntament es faria càrrec de l’adequació dels terrenys per a la instal·lació de gespa natural i la propietat assumiria les despeses de la col·locació de la gespa. Hi havia una altra proposta, que potser era la més il·lusionant, ja que es tractava d’uns terrenys en Trencacaps, molt prop del Collao i al costat de la pista de BMX, però en un principi es va descartar al no donar el suficient metratge per a construir un camp d’entrenament amb les mesures estàndard.

D’altra banda, ahir estava prevista una reunió en el Collao entre una representació de la Plataforma ‘La Moral No Morirá’ amb la propietat i el president Toni Justicia amb la mirada posada en la nova campanya d’abonats i així consensuar uns preus de cara a augmentar l’actual massa social del club de 1.300 socis, alguna cosa que s’estima factible després de la resposta de l’afició en la manifestació del passat dissabte i veure després el Collao quasi ple en el comiat de lliga enfront de l’Intercity.

MILLORES EN EL COLLAO
A més, ahir l’Ajuntament va anunciar que el departament de llicències i obertures ha iniciat l’expedient per a sol·licitar la llicència d’obertura del Collao. També la signatura d’un conveni específic per valor de 150.000 euros per a la realització de projectes de millora.

RENOVA PARRES I FITXATGE
D’altra banda, ahir es va confirmar la continuïtat de Vicente Parras com a entrenador, fins a 2025, amb possibilitat d’un any més de pròrroga. Cal afegir també que s’ha tancat el fitxatge de Ferni, procedent del Logroñés.

Send this to a friend