L’Alcoyano fa un pas arrere

L'Alcoyano fa un pas arrere
Nieto tracta de frenar a un jugador local. Foto: Recreatiu de Huelva.

El Deportivo no ha aprofitat aquesta nit la bola extra de jugar entre setmana per a mostrar la seua millor cara de la temporada. Els de Vicente Parras han caigut derrotats 1-0 en el Nou Colombí amb un golàs d’Antonio Domínguez des del centre del camp als nou minuts de partit. S’ha vist a un Alcoyano desdibuixat, totalment superat en defensa en la primera part, per a després del descans recuperar el seu dibuix tàctic, però llavors no ha tingut ni els jugadors ni les idees per a superar a un Recreatiu que ha anat perdent manxa a mesura que anaven consumint-se la trobada.

D’eixida, Vicente Parras ha volgut arriscar plantejant una defensa amb tres centrals -Primi, Álvaro Vega i Farru-, avançant a Campabadal i Nieto fins al centre del camp per a jugar amb una línia de cinc i deixar a Prada com a únic davanter. El Recreatiu de Huelva amb dos extrems molt oberts i Luis Alcalde, exercint com a director d’orquestra, ha posat en infinitat de destrets a un Alcoyano al qual per moments se li acumulaven els problemes.

El primer, als huit minuts, error en el lliurament i Caye Quintana acaba batent a Jaume Valens, gol que finalment no ha pujat al marcador per entendre que l’11 del Recre estava en fora de joc. A continuació, en l’acció següent, Antonio Domínguez s’ha tret una genialitat de la cistella, des de la mateixa línia divisòria dels dos camps ha alçat el cap i ha vist que Jaume Valens estava una mica avançat, des d’allí ha pegat una sabatada amb cama esquerra que ha sobrevolat a tots, aconseguint així un vertader golàs.

El 1-0 lluny de calmar les ànsies del Recre, ha esperonat encara més al Degà que ha pogut perfectament augmentar la seua renda en el marcador. En el 15 Iago Díaz es troba una pilota dins de l’àrea i quan ha anat a disparar s’ha trobat amb el peu d’Álvaro Vega per a acabar la jugada en córner.

Sis minuts després, de nou els d’Abel Gómez han tornat a la carregar, ara amb una doble ocasió. Des de la frontal Del Pou ha buscat sorprendre a Jaume Valens, que molt àgil ha tocat el just amb la seua mà dreta perquè l’acció acabara en servei de cantonada. El Recre ha mogut la pilota amb rapidesa, li ha arribat a Josiel qui ha rematat de cap molt ajustat al cep del pal.

Del Deportivo, poc a contar en la primera part, només en el tram final ha aconseguit llevar-se de damunt la pressió a la qual li estava sotmetent el Recreatiu i l’única ocasió digna de menció ha sigut després d’un robatori de pilota, Prada ha obert a Lara que ha centrat al segon pal a la posició d’Agüero, que ha disparat al lateral de la xarxa. La millor notícia per a l’Alcoià ha sigut arribar al descans amb un desavantatge per la mínima.

En vestuaris, Vicente Parras no ha dubtat de moure la banqueta i recuperar el dibuix del 4-4-2 després del forat provocat en la defensa blanc-i-blava pel Recre en la primera part. No han eixit ni Álvaro Vega ni Agüero i en el seu lloc han entrat els dos Sergis, López i García. A punt ha estat de fer ple, ja que en el 48 Sergi García ha disparat al pal que haguera canviat per complet el guió de la segona part.

Aquesta acció ha animat a l’Alcoyano i per moments el xoc semblava que anava a decantar-se cap al costat que més li agrada a l’equip, amb un intercanvi de colps en el qual ha pogut succeir qualsevol cosa. Parres ha buscat oxigenar l’atac retirant a Campabadal i Prada per a donar entrada a Armental i Juanan, convertint-se Pablo Ganet en la referència ofensiva de l’equip en els últims minuts. Mentrestant canvi, el camerunés Eteme ha entrat mancant set minuts per Lara, en el que era el seu debut com a blanc-i-blau.

Amb les forces cada vegada més minvades, el Recre ha buscat refredar el partit en el tram final, mentre el Deportivo moria en cada acció en el seu intent perquè passara alguna cosa en l’àrea rival. Al final, oportunitat perduda i toca mirar al partit del diumenge a Mallorca enfront del At. Balears. L’equip de Raúl González rep als blanc-i-blaus en el seu millor moment de la temporada.

Fitxa tècnica

Recreativo de Huelva: Rubén Gálvez, Sergio Díez, Rubén Serrano (76’ Gálvez), Alberto Trapero, Iago Díaz (54’ Nacho Heras), Rahim, Josiel (85’ Pinillos), Del Pozo, Luis Alcalde (76’ Gorka Iturraspe), Antonio Domínguez (76’ Antoñito) i Caye Quintana.

Alcoyano: Jaume Valens, Campabadal (57’ Armental), Primi, Álvaro Vega (46’ Sergi López), Farru, Nieto, Lara (83’ Eteme), Albisua, Pablo Ganet, Agüero (46’ Sergi García) i Pradera (68’ Juanan).

Árbitre: González Páez (Andalús). Va amonestar al local Rahim i als visitants Pablo Ganet i Farru.

El gol: 1-0 (min. 9) Antonio Domínguez.