L’alumnat de la UA a Alcoi es reagruparà el curs 24/25

La rectora ha mostrat interés en el projecte de l'hospital universitari del Verge dels Lliris

L'alumnat de la UA a Alcoi es reagruparà el curs 24/25
Visita de la rectora de la UA, Amparo Navarro. | QUIQUE REIG

Una delegació de la Universitat d’Alacant (UA), encapçalada per la rectora Amparo Navarro ha visitat recentment Alcoi, una visita en la qual han estat acompanyats per una altra delegació de l’ajuntament de la nostra ciutat, amb l’alcalde Toni Francés al capdavant.

Tots van estar en els dos edificis en els quals la UA imparteix docència, la Cambra de Comerç i l’edifici de Cervantes, el Centre Cervantes Jove (CCJ).

Ara com ara, l’alumnat de Grau en Maestro en Educació Infantil, està repartit entre els dos espais, però tant Navarrés com Francés van confirmar que el pròxim curs 2024-2025 es produirà la reagrupació de tots els estudiants, que estaran unificats en el renovat CCJ –fa al voltant d’un any van finalitzar les obres de millora d’eficiència energètica en les citades instal·lacions–.

D’aquesta manera, l’edifici de Cervantes es consolida com la seu del Campus d’Alcoi de la UA. Sobre això, la rectora va destacar que “l’alcalde ha complit la seua promesa” de disposar d’un espai propi per als alumnes de la Universitat d’Alacant, ja que des del principi, l’estada en la Cambra de Comerç es va estipular com a provisional.

Navarro va assenyalar que tant l’alumnat com el professorat estaven “molt contents amb la ubicació”, i va mostrar el seu agraïment a la Cambra de Comerç per “la cessió de les seues instal·lacions al llarg d’aquests anys”.

Per part seua, el primer edil, va explicar que a més de destinar una planta completa a la UA, es podrà fer ús de la resta d’instal·lacions de l’edifici que també acull el Centre Cervantes *Jove. Francés va reconéixer estar molt satisfet per l’aposta realitzada per la Universitat d’Alacant, “amb la qual guanyem tots”.

En aquesta línia, la rectora Amparo Navarro va posar l’accent en tots els vincles ja existents entre la UA i Alcoi, a part de la docència impartida, com ara l’Estació Biològica Font Roja en la qual els estudiants de Biologia fan les seues pràctiques, la Càtedra Antoni Miró i la programació cultural amb la Fundació Mútua Llevant. Va assenyalar que “Alcoi sempre serà un lloc preferent per a la Universitat d’Alacant”.

INTERÉS HOSPITAL UNIVERSITARI
D’altra banda, Navarro va mostrar el seu interés en què l’hospital Verge dels Lliris siga universitari: “tenim molt interés en què els nostres estudiants d’infermeria i medica facen les seues pràctiques ací”, un interés ja traslladat a les “autoritats sanitàries”.

Send this to a friend