L’àrea de Salut rebutja la ‘paga-Covid’ del Consell

La Junta la qualifica de “incongruent, discriminatòria” i considera que trenca “el concepte d'equip en Atenció Primària, Especialitzada i Salut Pública”

CSIF demana que els contractes en sanitat de reforç per la pandèmia es convertisquen en llocs d'ocupació
Demanen més posats en sanitat per a solucionar el dèficit de recursos humans | Arxiu

La Junta de Personal del departament de Salut d’Alcoi, composta per CCOO, UGT, SATSE, CESMSAE i INTERSINDICAL, ha emés un comunicat conjunt en el qual mostra el seu “total desacord a la proposta de la Conselleria de Sanitat Universitat i Salut Pública en la distribució” de la paga extraordinària anunciada per part de la Generalitat per al personal sanitari “amb motiu de la pandèmia” i l’esforç realitzat durant aquests mesos.

Aquest rebuig es deu al fet que la Junta de Personal qualifica aquesta paga d’“incongruent, discriminatòria” i considera que trenca “el concepte d’equip en Atenció Primària, Especialitzada i Salut Pública”. Així mateix, aquesta consideració negativa també es deu al fet que aquesta paga deixa “fora a la resta de professionals que han sigut essencials durant la pandèmia”. En aquest comunicat també es detalla, que la Junta de Personal cree “per unanimitat, que tot el personal del departament de Salut d’Alcoi com a servei essencial, ha sigut i està sent transcendental durant aquesta pandèmia”.

Per part seua, el delegat sindical del CESM en la Comunitat Valenciana, Alberto Acosta, ha contactat amb aquest mitjà per a desmarcar-se d’aquest comunicat, ja que afirma que “ni se m’ha convocat” a la Junta de Personal, per la qual cosa es mostra sorprés en aparéixer el CESMSAE (una coalició del Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana amb el Sindicat d’Auxiliars d’Infermeria) en el comunicat emés, i que en aquest aparega el rebuig per “unanimitat”. Acosta indica que, com a principal representant del sindicat en la Comunitat no està conforme amb aquest rebuig cap a la paga en qüestió.

Aquesta paga compta amb una dotació de 42.394.947 euros, a la qual cal sumar altres 498.942 euros “per a compensar l’excés de jornada realitzat pel personal de l’estructura de Salut Pública”.

La paga ha rebut nombroses crítiques des de l’inici del seu plantejament per part de diversos sindicats, en afirmar, entre altres coses, que la quantia destinada és insuficient, a més de deixar de costat a concertats i privats, segons el Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana.

Send this to a friend