Laura Casabuena vola en el Nacional de Pamplona

Néstor Abad reapareix en un campionat nacional amb bones sensacions

Laura Casabuena vuela en el Nacional de Pamplona
Néstor Abad y Laura Casabuena con sus respectivos trofeos.

Recentment ha tingut lloc a Pamplona el Campionat d’Espanya de gimnàstica artística de la RFEG on va haver-hi molt bona participació alcoiana amb grans actuacions dels gimnastes de “El Pastoret” i de Maia Llàcer amb el Xelska.

Néstor Abad va tornar a reaparéixer en un campionat nacional després de la miocarditis que li va tindre 4 mesos apartat de la pràctica esportiva. Els metges li van donar el vistiplau fa a penes dos mesos i va poder viatjar a Navarra per a competir en les sis proves masculines (arcs, anelles, barra, paral·leles, salt i sòl). Abad es va quedar a un pas del podi en la categoria sènior elit via olímpica 10 GAM, ja que per culpa d’un error en la disciplina de salt li van penalitzar amb 0.10. Malgrat això, va obtindre una meritòria quarta posició, per darrere dels altres tres participants olímpics. Ara li toca continuar entrenant per als pròxims Campionats d’Europa que se celebraran a la ciutat alemanya de Munic aquest mes d’agost.

Laura Casabuena, integrant del Club Gimnàstica Alcoi “El Pastoret”, es va pujar al podi en proclamar-se subcampiona en la categoria sènior elit via olímpica 10 GAF. Amb una puntuació general de 50.900, es va quedar a menys d’un punt d’aconseguir l’or que va obtindre Alba Petisco amb 51.600 punts. Amb aquests resultats, la gimnasta alcoiana té pràcticament assegurada la seua presència en els Campionats d’Europa amb el conjunt espanyol.

També va haver-hi presència alcoiana en aquesta categoria, ja que, Maia Llàcer va competir amb el seu equip, el Xelska balear, i va aconseguir una gran sisena posició en la classificació, amb un cinqué lloc en salt, que va ser el seu millor resultat en l’aparell individual.

Una altra de les grans actuacions la va protagonitzar Aitana Morant, també de “El Pastoret”, que va aconseguir un gran cinqué lloc en la classificació general en la categoria Via Olímpica 7 GAF (pre-elit). Destacar que es va proclamar campiona en els exercicis en barra d’equilibris i en sòl. Tan sols una fallada en l’exercici de paral·leles li va privar de pujar-se al podi en la classificació general.