Les obres del Bosco entren en la seua recta final

La unificació del centre està pendent des de fa tres dècades

Les obres del Bosco
Els treballs poden acabar abans del que es preveu.

El nou col·legi Sant Joan Bosco de Cocentaina ja està a punt de ser una realitat, després que les obres de construcció del mateix hagen entrat en la recta final. Aquest important projecte, que s’ha fet possible a través del Pla Edificant del Consell, ha suposat una inversió d’uns sis milions d’euros i permetrà la unificació d’un centre educatiu que des de fa més de tres dècades està dividit en dos edificis.

Durant el mes d’agost s’ha pogut veure la retirada de la grua amb la qual s’han executat els treballs per a elevar materials mentre que els empleats de l’empresa constructora han centrat els esforços a alçar els murs que tancaran els diferents espais interiors del col·legi, així com aquells que donen forma a les façanes.

Tots els mòduls dels nous edificis estan ja acabats i ara les labors se centren en donar forma als patis, espais exteriors i l’equipament de l’interior. Cal recordar que el nou Sant Joan Bosco comptarà amb dos espais, un per a l’alumnat d’infantil i un altre per al de primària al costat dels departaments d’administració. Tots dos estaran connectats pel pati, des d’on s’accedirà a la biblioteca, i hi haurà un hort escolar, menjador, pistes esportives, frontó i trinquet. A totes aquestes infraestructures quedarà integrat el gimnàs que es va construir anys arrere.

“Estem molt contents perquè, gràcies a la implicació de la Generalitat Valenciana, s’ha pogut respondre a una llarga reivindicació d’una comunitat educativa que durant anys ha patit les conseqüències d’haver d’exercir l’activitat docent en dos immobles separats per 800 metres de distància. Des de l’empresa ens han insistit que l’obra va a molt bon ritme i si, no sorgeixen contratemps, podrien estar acabades abans del termini previst que és juny del 2023”, detallava l’alcaldessa i regidora d’Educació, Mireia Estepa setmanes arrere.

Recordar que mentre duren les obres, els xiquets del Bosco II estan desenvolupant les seues classes en l’Aulari que l’Ajuntament va habilitar en el lloc que ocupava fins fa dos anys l’Alberg municipal. Aquest espai està situat en l’antic IES Pare Arques i al costat de les instal·lacions de l’FPA Beniassent.

Send this to a friend