Les pròximes Entrades de Muro discorreran per la carretera

Aquesta mesura s'adopta per a adaptar la Festa a la realitat derivada de la pandèmia

Les pròximes Entrades de Muro discorreran per la carretera
Acte de la Publicà a Muro. | JUNTA FESTES MURO

Muro estrenarà importants novetats en la pròxima edició de les seues Festes de Moros i Cristians.

La Junta de Festes i l’Ajuntament d’aquesta localitat del Comtat ja treballen a adaptar els diferents actes dels festejos a la pandèmia del coronavirus perquè així aquests tornen a eixir al carrer durant el segon cap de setmana del mes de maig.

Totes dues institucions contemplen hui dia executar les celebracions en honor a la Verge dels Desemparats amb la major normalitat possible sempre que ho continue permetent l’evolució de la crisi sanitària durant els pròxims mesos.

Un dels principals canvis que ja s’ha decidit és traure les Entrades del barri antic perquè aquestes passen a desenvolupar-se per l’Avinguda de València, una via que en el municipi es coneix també com la carretera. D’aquesta manera es repetiria el format estrenat al febrer de 2020 amb el Carnestoltes, una iniciativa que va donar molt bon resultat, i que va servir de precedent perquè al novembre de 2021 es decidira realitzar la ‘Entraeta’ del Mig Any pel mateix trajecte.

Des del consistori murer destaquen que l’esmentat canvi permetrà poder fer les desfilades dels bàndols de la creu i de la mitja lluna complint amb les mesures de prevenció del coronavirus que ara mateix estan vigents. “Els carrers del barri antic no ens permetrien en aquest moment de pandèmia desenvolupar les Festes com sempre les hem conegudes i hem de fer aquest canvi per a poder celebrar-les amb una certa normalitat. Ja vam veure amb el Carnestoltes, i amb el Mig Any, que la carretera ens dona molta més amplitud i això permet que es complisquen les distàncies de seguretat estipulades per les autoritats sanitàries. Amb aquest canvi creiem que les nostres Festes faran un rellevant salt de qualitat i podrem tindre la participació de sempre malgrat les restriccions que puga haver-hi al maig”, manifesta sobre aquest tema l’edil de Festes, Àngel Mollà.

També el President de la Junta de Festes recorda que les Filaes es mostren partidàries de fer aquesta modificació i matisa el caràcter temporal de la decisió: “el trasllat de les Entrades és de moment per a aquest 2022 i després de les Festes ja es decidirà entre totes les parts implicades si mantenim el nou recorregut o tornem al de sempre”, diu Paco Vicedo.

Aquest canvi en el recorregut de les Entrades de Muro s’ha vingut parlant des de fa moltíssims anys, però mai s’havia fet efectiu perquè bona part del món de la Festa i els veïns del poble no veien amb bons ulls que l’acte sortint del centre històric. Ara, la pandèmia obliga a prendre aqueixa mesura i el resultat de la mateixa serà determinant per a decidir si la modificació es manté o no de cara al futur més pròxim.

Send this to a friend