Les reserves d’aigua del Molinar es mantenen en xifres positives

Les pluges registrades en el tram final del passat any van ajudar a contrarestar les elevades temperatures estiuenques

Les reserves d'aigua del Molinar es mantenen en xifres positives
El Molinar és el principal aqüífer d’Alcoi. | ARXIU

L’aqüífer del Molinar és el principal de la nostra ciutat quant a proveïment d’aigua, per la qual cosa la importància de la seua cura així com que ploga, és essencial.

Les últimes dades disponibles mostren que les reserves es mantenen en xifres positives, fins i tot després d’haver registrat l’estiu més calorós des que hi ha dades, segons es va indicar l’any passat des de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Malgrat això, s’està havent de bombar aigua, a menys de cinc metres de profunditat, alguna cosa que no és necessari quan s’aconsegueix el nivell de 3’5-4 metres.

L’edil d’Obres i Serveis de l’Ajuntament d’Alcoi, Jordi Martínez, remarca que a la nostra ciutat s’ha arribat a extraure l’aigua a “80 metres de profunditat”, per la qual cosa la profunditat a la qual s’està extraient actualment l’aigua “és acceptable”, fins i tot, insisteix que “som afortunats, perquè en altres pobles això és un problema”.

I és que, assenyala que les pluges registrades l’any passat, amb la tercera major xifra dels últims 90 anys, “garanteix anys de no tindre problemes en el subministrament”, fins i tot sense que es produïren pluges torrencials a la tardor-hivern.

Entre setembre i desembre de 2022 es van registrar 115,2l/m² a la nostra ciutat, la qual cosa va ajudar a contrarestar el calorós estiu, sumades a les pluges de principi de l’any passat.

Martínez comenta que les pluges lleus i constants ajuden a la captació d’aigua, ja que “l’extensió de l’aqüífer és molt gran i té capacitat de recollida”.

D’altra banda, l’edil assenyala que les dades i gràfics reflecteixen que en els últims anys està havent-hi un descens en el consum, alguna cosa que es deu, segons indica a “una major consciència per part de la gent quant al consum d’aigua” i també a “una major efectivitat de la xarxa”.

Martínez confia que les millores contemplades en el nou contracte d’aigua ajuden encara més a l’efectivitat de la xarxa, i per tant, a una major reducció del consum d’aigua.

Send this to a friend