Lilia obri la setmana gran de la Verge dels Lliris

La revista de l'Arxiconfraria es va presentar ahir a la vesprada en el Círculo Industrial, amb portada de Rafael Aracil Ruesca

Lilia obri la setmana gran de la Verge dels Lliris
La presidenta de l’Arxiconfraria fent lliurament d’un exemplar a l’alcalde.

El Saló Rotonda del Círculo Industrial va tornar a ser ahir l’escenari de la presentació de la revista Lilia, acte que obri la setmana gran dedicada a la Verge dels Lliris, patrona i alcaldessa perpètua d’Alcoi. 

El retorn a la normalitat és un dels aspectes més destacats de la programació, tal com va assenyalar la presidenta i coordinadora de la revista de l’Arxiconfraria de la Verge dels Lliris, Reme Perelló, i l’alcalde de la ciutat, Toni Francés. Una normalitat que arribarà a l’ofrena de flors i a la Romeria, sempre que la climatologia no siga adversa, com va ocórrer en anys previs a la pandèmia de la COVID-19.

La portada de la Lilia és una obra realitzada en 1987 per part de l’alcoià Rafael Aracil Ruesca, que a més es pot veure en la parròquia de Sant Maure i Sant Francesc. Perelló va destacar alguns detalls d’aquesta peça, com que va ser encarregada per la pròpia Arxiconfraria en el seu moment o que la ciutat d’Alcoi apareix als peus de la pintura, igual que apareixen els tres lliris.

Perelló va remarcar també la concòrdia d’enguany, obra de Javier Martínez, de l’EASD Alcoi, sobre la qual va dir ser una “obra fresca i juvenil”, destacant l’aposta per la joventut, al mateix temps que per la tradició que caracteritza tots els actes que emmarquen la celebració en honor a la Patrona.

Durant l’acte, al qual va acudir un gran nombre de gent, tant devots com membres de la corporació municipal o polítics provincials, es van recordar diverses figures, com la de Dori Cantó o la d’Adrián Espí. 

La coordinadora de la revista va explicar part del contingut de la publicació i va mostrar la seua confiança a “ser capaces de celebrar amb intensitat aquesta setmana”, en la qual també tindrà lloc el Solemne Tridu en honor a la Verge dels Lliris, el dimecres, dijous i divendres, així com aquesta vesprada, a les 20 hores serà la Santa Missa en la Parròquia de Sant Maure i Sant Francesc, en la qual participarà l’Orquestra Simfònica Alcoiana.

Així mateix, el diumenge es va recuperar el concurs de dibuix infantil, els premis del qual es van entregar ahir.

En l’apartat d’obsequis i agraïments, l’Arxiconfraria va dedicar en diverses ocasions un esment especial a la qual fins ara havia sigut presidenta, Maite Pinilla. 

Send this to a friend