L’onada de fred deixa les primeres neus a la comarca

Aitana, Montcabrer i Menejador s'han tenyit de blanc aquesta matinada

Primeres neus a la comarca
Cim d’Aitana nevat (Facebook Protecció Civil Alcoi)

L’intens fred dels últims dies ha provocat que les precipitacions caigudes aquesta passada nit en alguns punts de la comarca, siguen en forma de neu en diverses serres de la zona. És el cas del cim d’Aitana, el Montcabrer i El Menejador, a la Font Roja, que han començat el dia aquest dimecres amb una fina capa blanca sent testimoni de les primeres nevades de la temporada.

Com es ve observant, des del cap de setmana passat han caigut els termòmetres en tota Espanya i a les comarques de l’Alcoià i el Comtat en concret, les temperatures s’han desplomat caient a valors hivernals pese que encara queda quasi un mes perquè finalitze la tardor. La passada matinada, les mínimes s’han registrat a Alcoi i Onil, on el mercuri ha marcat 2 graus positius, mentre que L’Alqueria d’Asnar, Gaianes i Alcoleja, pròxima a la serra d’Aitana, han aconseguit una mínima de 3 °C, segons dades del portal meteorològic Meteoclimatic.

En la zona d’Alcoi, la cota de neu s’ha situat en 1.000 metres a primera hora d’aquest dimecres, d’aquí ve que els punts més alts s’hagen tenyit de blanc. Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), la probabilitat de pluges és nul·la per als pròxims dies, encara que les temperatures es mantindran en valors molt freds el que queda de setmana.

Send this to a friend