‘Los Guerreros de Xi’an’ ja estan en el MARQ

L'exposició inclou 120 peces originals, i es podrà visitar durant els pròxims 10 mesos

‘Los Guerreros de Xi’an’ ja estan en el MARQ
Responsables polítics i autoritats el dia de la inauguració. | DIPUTACIÓ ALACANT

La setmana passada es va inaugurar l’exposició ‘El legado de las dinastías Qin y Han, China. Los Guerreros de Xi’an’, en el MARQ, la qual es podrà visitar durant els pròxims 10 mesos.

Així, la considerada com a ‘Huitena Meravella del Món’ ja està a Alacant, després de ser inaugurada per part del president de la Diputació, Carlos Mazón i el ministre de Cultura i Turisme de la Xina, Hu Heping.

Mazón va mostrar la seua “satisfacció” per aquesta mostra que es presenta per primera vegada en el món, amb 120 peces originals, moltes d’elles exhibides per primera vegada fora de la Xina, i que inclou nou estàtues i un cavall, component un conjunt d’una desena de figures de terracota, que és el màxim que el Govern xinés permet que isca a altres països.

Aquests guerrers de terracota del Primer Emperador de la Xina van ser declarats Patrimoni de la Humanitat en 1987 i van rebre el premi Príncep d’Astúries de les Ciències en 2010.

El responsable provincial va concretar que aquesta proposta expositiva “ens situa en l’epicentre cultural europeu”, al mateix temps que suposa “una oportunitat impagable per a admirar la bellesa d’un conjunt arqueològic com a pocs, en un dels millors museus d’Europa”.

La reserva d’entrades per a visitar l’exposició es pot sol·licitar a través de la pàgina web i en les taquilles del MARQ per un preu de 5 euros i descomptes per a majors de 65 anys, joves i estudiants, entre altres col·lectius.

Send this to a friend