Maria de l’Olivar porta la dansa espanyola al Conservatori

La ballarina ha ensenyat una coreografia sencera de fandangos i buleries a l’alumnat

Maria de l’Olivar porta la dansa espanyola al Conservatori
Professora i alumnes, durant una de les classes en el Conservatori d’Alcoi. | QUIQUE REIG

Maria de l’Olivar ha sigut la professora convidada per a impartir classes en la setmana cultural que el Conservatori de Dansa d’Alcoi organitza anualment. La jove valenciana, durant tota la setmana, ha estat perfeccionant la tècnica de dansa espanyola de l’alumnat alcoià matriculat a partir de 2° curs de Grau Elemental i els tres cursos d’Ampliació d’Estudis.

Els estudiants de dansa han tingut el plaer de rebre lliçons en la dansa espanyola de mà d’una professional jove i amb una gran trajectòria. La ballarina, va ser formada en el Conservatori Professional de dansa de València, va finalitzar en el conservatori de dansa Carmen Amaya de Madrid. Durant la seua trajectòria ha sigut artista convidada de ball flamenc en produccions del Ballet de Catalunya i la seua experiència inclou la participació en el projecte inclusiu de dansa contemporània de Sinffin Produccions destacant-se com a artista convidada en escola Pista de bolera i flamenc, amb nombroses actuacions en el Teatre Apol·lo de Barcelona, Gran teatre d’Elx, Teatre Gayarre de Pamplona, Teatre Fortuny Reus, entre altres.

Durant aquests dies que ha estat en Alcoi, la ballarina ha aprofundit, d’entre tots els palos flamencs, en els fandangos per als més xicotets, i en les buleries en els cursos més avançats. No obstant això totes les classes han tingut un clar objectiu: saber estructurar les coreografies. Així doncs, durant la passada setmana, Maria de l’Olivar ha anat mostrant fragments de coreografies fins a acabar-les el divendres.

Maria de l’Olivar porta la dansa espanyola al Conservatori
Maria de l’Olivar, ha sigut la professora convidada de la Setmana Cultural. | QUIQUE REIG

La setmana cultural del Conservatori de Dansa d’Alcoi permet a l’alumnat aprendre més dansa, conéixer diferents formes de treball i estils, i aprofundir en la base que ja tenen. “En aquesta setmana han vist el treball d’una professional de la dansa i això és beneficiós perquè coneguen un poc més sobre ella”, afirma Maria.

Però la característica que més ressalta de les classes magistrals és que ofereixen als futurs ballarins una oportunitat d’eixir de la monotonia del curs gràcies a la presència de rellevants professionals amb bagatge en el món de la dansa. En aquesta línia de l’Olivar, assegura: “Les alumnes s’han adaptat perfectament. Al final són classes diferents que estan acostumades a fer i, a pesar que hagen tingut una certa dificultat, han respost ràpidament”.

Més enllà del merament tècnic, l’artista convidada ha tingut clar el missatge que ha volgut transmetre en les seues classes: la lluita pels somnis. I és que, després dels seus anys dedicats a la dansa, ha pogut comprovar que és el que més li ompli. “La dansa sempre m’ha permés expressar-me. Si em puges a un escenari per a parlar, no diré res, però ballant, ho dic tot”. Amb tota esta essència tant professional com personal, l’artista ha deixat empremta als futurs ballarins alcoians, que fan els seus primers passos en el Conservatori de Dansa.

Send this to a friend