Minuts de silenci per dos nous assassinats masclistes

Enfront de l'Ajuntament d'Alcoi i nombroses institucions públiques de la Comunitat

Minuts de silenci contra el masclisme
Concentració, aquest dijous, en La Bandeja. AJUNTAMENT D’ALCOI

«Volem que totes les dones que pateixen violència masclista sàpien que els valencians i valencianes estem amb elles i radicalment enfrontats al terrorisme masclista fins que puguem véncer-lo», ha assegurat aquest dijous la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra. Així s’ha pronunciat en representació del Consell després dels tres minuts de silenci guardats al migdia davant el Palau de la Generalitat en repulsa per l’assassinat a València de Cristina, de 30 anys d’edat, i per María Amparo, assassinada en el Nadal de 2020 i que ara s’ha conegut que es tracta d’un cas de violència de gènere.

En la concentració han sigut presents el president de la Generalitat, Ximo Puig; la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant; membres del Consell, de les institucions valencianes i la societat civil mostrant «la unitat de la societat valenciana enfront del terrorisme masclista». A Alcoi, representants polítics i de diferents entitats, així com ciutadans en general, s’han sumat als minuts de silenci convocats per l’Ajuntament de la ciutat.

Per part seua, la vicepresidenta ha recordat a Cristina, de la qual ha destacat «tenia dret a continuar cantant en el seu cor, a gaudir de la seua falla, de la seua vida de la seua joventut, d’un futur que tènia per davant i que podia somiar, escriure; però Cristina ha sigut assassinada brutalment per la violència masclista». Així mateix, ha recordat que la concentració de hui també vol recordar a María Amparo, assassinada al desembre de 2020 a Mislata, en «el que es pensava que havia sigut un accident fortuït», però «acabem de descobrir que es tracta d’un acte de violència de gènere, un assassinat per part de la seua parella; María Amparo ha passat a formar part també de la llista negra de les dones assassinades en 2020».

Send this to a friend